VIDEO | I-am vazut pe Red Arrows si am ramas cu gura cascata

Prima mea intalnire cu Red Arrows a fost una de pomina, la cel mai spectaculos airshow din Marea Britanie, Royal International Air Tattoo, in probabil cel mai bun moment, aniversarea centenarului RAF.

De cand am ajuns pe baza RAF Fairford am simtit ca evolutia Red Arrows va fi punctul culminant. RAF au dus in zona de public cred ca 4 sau 5 simulatoare mobile, la fiecare dintre ele fiind cozi oficiale.

Standurile cu produse Red Arrows erau, de asemenea, arhipline de oameni, iar sentimentul era ca toata lumea astepta evolutia lor, desi invitatii au fost diversi si foarte buni.

Bun, demonstratia “sagetilor”. Demonstratia am prins-o intr-unul dintre cele mai proaste locuri, undeva in spate, intre niste corturi. Asta pentru ca n-am avut inspiratia sa citesc atent programul (desi am impresia ca nici ei nu s-au tinut de acesta) si, inainte de demo am plecat la pas printre standuri. Asa ca locul din care i-am vazut a fost destul de restrictiv.

Evolutia insa a fost una care m-a lasat ca la dentist. Oamenii stiu meserie, au manevre spectaculoase si foarte bine rodate, sunt super spectaculosi.

Inca de la sol, cu pregatirea pentru zbor, decolarea, totul imi aminteste de americanii de la Thunderbirds, al caror spectacol incepe inca dinaintea de pornirea motoarelor avioanelor.

Culorile sunt si ele excelente, tari, vii, care produc impresie puternica. Doar Al Fursan, din Emirate, au culori similare si au cam acelasi efect.

Am incercat sa filmez evolutia Red Arrows cat am putut de bine in conditiile date, mai jos aveti clipul video pentru a va face o idee despre acesti baieti.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
mihaistoian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
mihaistoian
Guest
mihaistoian

Poate si RoAF ar trebui sa isi formeze un trio sau un careu de asi pt demonstratii aeriene, in care pilotii sa serveasca doi-trei ani pe avioane dedicate fara armament, similar celorlaltor formatiuni straine