VIDEO | In “cuibul” spionilor

Nu cu foarte mult timp in urma am avut sansa unei vizite scurte pe Coasta de Vest a Statelor Unite, iar de pe lista obiectivelor de vizitat n-au lipsit cele aeronautice. Iar unul dintre cele mai interesante, zic eu, este Blackbird Airpark.

Situat in Palmdale, la vreo ora de mers cu masina de Los Angeles, Blackbird Airpark este, in fapt, o anexa a unui muzeu mult mai mare, Air Force Flight Test (AFFT) Museum, care se afla in incinta Bazei Aeriene Edwards. Problema cu muzeul acela este ca are accesul civililor sever restrictionat, asa ca m-am multumit cu anexa 🙂

Blackbird Airpark este foarte mic, dar pe de alta parte enorm. In display sunt doar patru aparate de zbor: un Lockheed SR-71A Blackbird, un Lockheed A-12, precursorul lui Blackbird, singurul U-2D ramas in lume si o drona Lockheed D-21.

Din ce spun oamenii, este singura colectie in care poti regasi toate aceste aparate la un loc din intreaga lume.

Display-ul nu e deloc restrictiv, te poti plimba in voie printre avioane si le poti filma practic din orice unghi doresti.

Micul magazin al muzeului e administrat de un nene (imi scapa numele acum, rusine!) care a pilotat Blackbird in tinerete si care are niste povesti de sta mata in coada.

Am tras cu GoPro-ul cateva cadre ca sa va faceti o idee despre cum arata si ce puteti vedea la Blackbird Airpark din Palmdale. Sa-mi spuneti, va rog, ce va place si ce nu va place la canalul nostru de Youtube, ce ati vrea sa vedeti pe el si asa mai departe.

Salutari!

P.S. Nu uitati sa va abonati pe Youtube. Nu doar ca veti primi alerte cu cele mai noi clipuri postate de noi, dar ne si ajutati sa dezvoltam o comunitate frumoasa acolo.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
psycho Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
psycho
Guest

lucky bastard😋