VIDEO | Salvare cu elicopterul SMURD de la 1.800 de metri

Recent, un echipaj SMURD a avut de indeplinit o misiune ceva mai speciala, elicopterul preluand un turist ranit in Muntii Fagaras, la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri.

Turistul in cauza a fost asistat in prima faza de salvamontisti, insa pentru ca o coborare ar fi durat prea mult, iar starea lui nu prea permitea acest lucru, s-a apelat la SMURD.

Elicopterul a ajuns in zona, unul dintre salvatori a coborat pe troliu in zona victimei, a asigurat-o, dupa care cei doi au fost ridicati, de asemenea cu troliul, in elicopter, care a plecat apoi spre spital.

O interventie ca la carte care arata cam cate lucruri urate s-au spus despre acesti oameni atunci cand a fost acea poveste de pomina cu salvatorul privat. De altfel, e o prostie ca cineva sa afirme ca echipaje pregatite in Elvetia, dupa toata rigorile REGA, nu pot efectua o misiune de salvare in zona montana.

Insa se pare ca atunci era interesul promovarii unui „erou” si, mai ales, acela de a lovi in SMURD-ul prea profi pentru unii.

Apropo, mai stiti ceva de erou? Nu vi se pare si voua suspect faptul ca „omul care a facut ce nu poate face SMURD-ul” s-a retras in cochilia sa dupa ce au inceput discutiile despre contractul foarte avantajos pe care l-ar avea cu Salvamont Zarnesti? Ati mai auzit ceva de acel contract? Exista, nu exista? Dar de ancheta ati mai auzit ceva?

Revenind, tot respectul pentru acesti oameni care, pana la urma, isi risca vietile pentru a le salva pe ale noastre.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

În orice țară civilizată ‘turistul’ era amendat,pus să plătească salvarea,muncă în folosul comunității și interdicția de a urca pe munte. Numai la noi toți neaveniții urcă pe munte prost pregătiţi și echipați.

Xami

Vrajeala romaneasca : elicopterul avea toata tarlaua la dispozitie sa aterizeze, nu era nevoie de troliu; el se foloseste in locuri greu accesibile, iar in cazul de fata -la cum arata ranitul-il puteau cobori cu sania; concluzia : bani cheltuiti pentru o plimbare cu elicopterul la munte ; ps: din banii contribuabililor, plus ca pilotii au bifat 2-3 ore de zbor foarte bine platite . Asa da eroi !!

Marius

Zise unul care n-a vazut in viata lui un elicopter in realitate. E plin netul de cunoscatori si pareristi…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x