VLASIA 2015: MiG-uri, Spartani si Pume au atacat la Mihai Bravu

Read Time:1 Minute, 15 Second

Foto: MApN
Foto: MApN
Exercitiul VLASIA 2015 a avut loc in data de 21 aprilie in Poligonul din localitatea Mihai Bravu, judetul Giurgiu.

La acest exercitiu au participat avioane ale Fortelor Aeriene Romane, dar si militari din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”.

„Obiectivul exerciţiului a vizat antrenarea echipelor de luptă în angajarea ţintelor aeriene care folosesc manevra împotriva rachetelor sol-aer şi acţionează la înălţimi mici şi medii.

La exerciţiu au participat aproximativ 200 de militari cu tehnica de rachete sol-aer HAWK PIP III R, dar şi aeronave de tip C-27 J Spartan, IAR-330 Puma şi MiG-21 LanceR, care au simulat atacuri asupra obiectivului apărat aerian şi atacuri asupra dispozitivului de luptă.

Centrul de greutate a fost reprezentat de verificarea, în condiţii cât mai apropiate de cele reale, a procedurilor de operare a sistemului de comandă-control pentru conducerea în luptă a rachetelor sol-aer.

***

Sistemele de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK PIP III R asigură apărarea aeriană cu baza la sol a unor obiective importante împotriva atacurilor cu avioane pilotate şi fără pilot, rachetelor de croazieră şi a altor echipamente de zbor ce evoluează la înălţimi mici şi medii.

În perioada 2012-2013, primele baterii HAWK PIP III R au executat trageri reale în poligonul Capu Midia, iar în prezent urmează un program de ridicare a capacităţii de luptă conform standardelor NATO”, transmite Ministerul Apararii prin intermediul unui comunicat de presa.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “VLASIA 2015: MiG-uri, Spartani si Pume au atacat la Mihai Bravu

  1. Bateriile HAWK PIP III R, sunt alea modernizate de UTI? vine de la Romania, semnificand modernizarea lor? Pe model MIG 21 LanceRomania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Comemorare Doru Davidovici – Ziua Lungilor Plecari
Next post Eroul aviator Gheorghe Mociornita are bust in fata Primariei Baicoi