Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene

Read Time:1 Minute, 34 Second

Pe 20 iulie, „de sfantul Ilie”, Aviatia Romana si Fortele Aeriene isi sarbatoresc protectorul. In mai multe orase din tara, in unitatile militare de aviatie, vor fi evenimente dedicate acestei zile.

Bucuresti

Ministrul aparaƒrii nationale, Gabriel Oprea, va participa miercuri, 20 iulie, incepand cu ora 9.00, la ceremonia militara prilejuitaƒ de saƒrbaƒtorirea Zilei Aviatiei Romane sŸi a Fortelor Aeriene sŸi acordarea Drapelului de luptaƒ al Statului Major al Fortelor Aeriene, la Monumentul Eroilor Aerului din Bucuresti.
Piata Aviatorilor va fi survolata, cu aceastaƒ ocazie, de formatii de aeronave de tipul MiG-21 LanceR, IAR-330, C-27J Spartan, IAR-99 SOIM, Mi-17 sŸi EC-135, apartinand Fortelor Aeriene Romane sŸi Ministerului Administratiei sŸi Internelor.

IŽn cadrul ceremonialului militar sŸi religios vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Aerului in memoria tuturor eroilor aviatori militari sŸi civili.
IŽn garnizoanele din taraƒ unde sunt unitati militare ale Fortelor Aeriene Romane se desfasŸoaraƒ, in aceasta saƒptaƒmanaƒ, ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele inchinate eroilor, activitati de evocare a traditiilor de luptaƒ ale unitatilor din Fortele Aeriene, precum si expozitii de prezentare a tehnicii si echipamentelor militare. La activitati au fost invitati saƒ participe reprezentanti ai M.Ap.N., ai autoritatilor publice locale, cadre militare in rezervă sŸi in retragere sŸi veterani de razboi.

Campia Turzii

Miercuri, 20 iulie 2011, cu ocazia Zilei Aviatiei Romane, Flotila 71 Aeriana de la Campia Turzii gazduieste “Luna Air Show”, un spectacol al portilor deschise devenit deja o traditie la baza din Ardeal.

Cititi aici mai multe despre demonstratia comuna, romano-americana de la Luna.

Timisoara

Ziua Aviatiei va fi sarbatorita si la Timisoara, in data de 20 iulie, cand, la baza de la Giarmata, va fi organizata o Zi a Portilor Deschise.

Aici gasiti mai multe detalii

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Aeroportul Otopeni, aproape de o catastrofa aviatica
Next post Aviatia home-made: Construieste-ti singur avionul! (Video)