Prezentare si asamblare macheta Ki-84 Hayate | VIDEO

In premiera pentru Aviatia Magazin avem o prezentare de macheta. Nu este ceva foarte complicat, dimpotriva, dar este un inceput, spunem noi, interesant, cu potential pe viitor.

Prima macheta prezentata pe acest site este Nakajima Ki-84 Hayate din colectia De Agostini oferita de Gazeta Sporturilor din aceasta primavara. Este al doilea avion din colectie, primul fiind Supermarine Spitfire.

Asa cum o sa vedeti in clipul video de mai jos, macheta este una metalica ce necesita asamblarea catorva elemente de plastic pentru a o completa. Gradul de dificultate este extrem de redus, practic oricine putand sa o realizeze daca o va cumpara.

Ca elemente care se monteaza pe macheta gata turnata sunt elicea, trenul de aterizare, cu pozitia coborat si ridicat, roata din spate si antena radio. Macheta are si un suport din plastic pentru o afisare mai buna.

Asa cum o sa vedeti, este foarte usor de montat, produsul finit fiind unul interesant si destul de bun, daca nu aveti pretentia unui model la scara realizat in mod profesionist.

Nakajima Ki-84 Hayate a fost un avion dezvoltat de Nakajima Aircraft Company in finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Primul zbor al aparatului ce este considerat a fi cel mai bun avion japonez utilizat in numar mare in timpul conflagratiei mondiale, a avut loc in martie 1943, pentru ca din noiembrie 1944 acesta sa fie introdus in serviciu.

A fost construit in peste 3.500 de exemplare in mai multe variante si, chiar daca a fost vazut de niponi la un moment dat ca un posibil game changer pentru razboiul asiatic, pana la urma nu a reusit sa schimbe raportul de forte.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of