Militarii polonezi au început trecerea pe tancurile Abrams

Read Time:1 Minute, 17 Second

Militarii polonezi au început deja procesul de trecere pe tancurile M1A Abrams, pe care țara lor le-a contractat din Statele Unite.

Foarte important, acest proces de trecere se desfășoară în Polonia, la Centrul de Instruire al Forțelor Terestre din Poznan, acolo unde a fost înființată Akademia Abrams.

Această veritabilă ”școală de Abrams” are la dispoziție 28 de tancuri M1A2 SEPv2 ce sunt folosite pentru a-i instrui pe militarii polonezi.

Procesul acesta va fi unul rapid, asta pentru că în prima parte a anului viitor Varșovia așteaptă livrarea primelor tancuri Abrams la mâna a doua cumpărate din Statele Unite.

Cele 116 tancuri într-o configurație mai veche sunt o măsură de stop-gap până la livrarea celor 250 de Abrams noi, în cea mai modernă variantă, SEPv3.

Contractul, care costă 4,74 miliarde de dolari, prevede livrarea integrală a lotului de 250 de tancuri până în 2026.

În paralel, Polonia va primi și 180 de tancuri K2, din Coreea de Sud, iar din 2026 va începe să fabrice sub licență o versiune locală, denumită K2PL, cu obiectivul de a ajunge la 1,000 de astfel de tancuri în serviciu.

Investițiile poloneze în achiziții militare și în industria națională de apărare sunt impresionante, însă și statutul țării se schimbă pe plan internațional pentru că un stat ce are în serviciu peste 1,300 de tancuri moderne (printre multe alte echipamente) devine un furnizor de securitate important.

La noi, căci de noi ne e cel mai milă, probabil va continua să defileze mândru ”bunicul” T-55…

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Rușii au pierdut cel puțin 9 avioane de luptă în atacul asupra bazei aeriene din Crimeea
Next post MiG-urile 29 bulgare mai au doar un an de resursă de zbor
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x