Rușii au instalat sisteme antiaeriene Pantsir pe acoperișul Ministerului Apărării din Moscova

Read Time:1 Minute, 35 Second

Armata rusă a decis să amplaseze sisteme antiaeriene Pantsir pe acoperișurile unor clădiri din Moscova, inclusiv pe sediul Ministerului Apărării, conform imaginilor scurse pe canalele de social media.

Sediul Ministerului rus al Apărării și o clădire ce ar aparține Ministerului Educației au fost ”dotate” momentan cu aceste sisteme antiaeriene moderne.

Pentru că nu există o poziție oficială cu privire la aceste mutări defensive, iar imaginile de pe social media nu sunt cele mai clare, încă nu se știe ce variantă de Pantsir este folosită pentru apărarea Moscovei.

Cert este că sistemele au fost ridicate cu ajutorul unor macarale de mare tonaj pe acoperișurile clădirilor și imediat au fost puse în funcțiune.

Motivul evident pentru a recurge la aceste măsuri este teama de o lovitură dată de armata ucraineană.

Kievul a demonstrat că deține arme care pot lovi adânc în teritoriul inamic după recentele atacuri ale bazelor aeriene strategice, atacuri ce n-au putut fi oprite de antiaeriana rusă.

Cu toate acestea, capacitatea de atac a Ucrainei la distanță este una punctuală, care ar putea bifa rezultate de imagine, nu și operative. Probabil de aceea rușii încearcă să protejeze zonele sensibile din Moscova de un posibil atac.

Amplasarea sistemelor Pantsir pe acoperișurile unor clădiri înalte și, probabil, integrarea lor în sistemul de apărare antiaeriană al capitalei ar trebui să crească nivelul de răspuns în cazul unui atac.

Asta în teorie, pentru că practic Pantsir-ul nu s-a dovedit a fi deloc foarte eficient în războiul din Siria, acolo unde a fost pocnit usturător de des, dar nici în misiunea sa de a proteja țintele strategice de pe teritoriul Rusiei lovite de Ucraina în ultimele luni.

Și înainte să îi ironizăm pe ruși pentru această măsură trebuie spus că nu este una nemaivăzută. Așa cum bine au remarcat cei de la The War Zone, chiar și în Washington sunt amplasate sisteme antiaeriene pe clădiri din apropierea Casei Albe.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
25 %
Excited
Excited
25 %
Sleepy
Sleepy
25 %
Angry
Angry
25 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Rușii au instalat sisteme antiaeriene Pantsir pe acoperișul Ministerului Apărării din Moscova

  1. In Siria sistemele Pantsar livrate de rusi, nu erau puse in functiune ! Ca atare, israelienii le-au distrus fara probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Wizz Air anunță zboruri spre Turcia din București, Cluj și Iași
Next post A început scoaterea din serviciu a avioanelor MiG-21 LanceR