Sistemul antiaerian MAMBA dislocat de italieni în Slovacia este operațional

Read Time:1 Minute, 1 Second

Sistemul antiaerian SAMP/T – MAMBA dislocat de armata italiană în Slovacia a fost declarat complet operațional, conform unui anunț al NATO.

Asta înseamnă că cei 150 de militari peninsulari trimiși în Slovacia au preluat misiunea de asigurare a securității spațiului aerian slovac de la americani.

Dislocarea sistemului MAMBA a venit după ce a fost luată decizia înlocuirii sistemului Patriot trimis de americani în Slovacia pe fondul războiului din Ucraina și a donațiilor militare către Kiev.

Slovacia a rămas fără acoperire antiaeriană după ce a donat unicul său sistem S-300, de producție sovietică, Ucrainei afectată sever de atacurile aeriene ale Rusiei.

Autoritățile de la Bratislava au primit promisiunea că aliații din NATO vor asigura permanent acoperirea aeriană până când vor reuși să își cumpere propriile sisteme moderne.

SAMP/T-MAMBA (Sol-Air Moyenne Portée/Terrain – Missile Anti-BAronne) este un sistem sol-aer dezvoltat pentru armata franceză ce poate lovi o gamă variată de ținte aeriene, inclusiv rachete balistice.

Sistemul SAMP/T-MAMBA este produs de MBDA și Thales, componentele cheie fiind radarul multifuncțional Arabel și rachetele-interceptor Aster 30.

Un sistem MAMBA este compus dintr-o unitate cu 6 lansatoare de rachete și un radar mobil ce asigură detecția, încadrarea și ghidarea rachetelor.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Wizz Air anunță primele curse de pe Aeroportul Brașov
Next post Avioanele F-16 românești au interceptat două Su-27 deasupra Mării Baltice
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x