SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina

Read Time:1 Minute, 33 Second

Statele Unite vor dona Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, într-o variantă ce nu a fost încă anunțată public.

Președintele american, Joe Biden, a anunțat acest pas la numai câteva ore după ce Germania a transmis că va dona la rândul ei tancuri Leopard 2 și că va debloca solicitările similare ale utilizatorilor de Leo.

”Astăzi vă anunț că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina, echivalentul unui batalion din armata ucraineană. Secretarul Austin a recomandat acest pas pentru că va întări capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul național și de a a-și atinge obiectivele strategice. Tancurile Abrams sunt cele mai capabile tancuri din lume, dar au și o operare și mentenanță foarte complexe. Așa că vom oferi Ucrainei piesele de schimb și echipamentele necesare pentru a susține eficient operațiunile de pe câmpul de luptă”, a transmis Biden.

Președintele american a mai subliniat faptul că livrarea tancurilor și intrarea lor în serviciu ”va dura ceva timp”, însă SUA se vor asigura că trupele ucrainene sunt ”pregătite deplin” să le opereze înainte de a fi trimise în luptă.

Anunțul american a venit după ce Biden a discutat cu premierul german Olaf Scholtz, cu președintele francez Emanuel Macron și cu premierii din Marea Britanie și Italia, Rishi Sunak și, respectiv, Giogia Meloni.

O solicitare directă pentru donația de Abrams către Ucraina a venit din partea Germaniei, care a transmis în ultimele săptămâni că va dona tancuri Leopard 2 numai dacă americanii vin și ei cu propriile tancuri în sprijinul Kievului.

Modul în care au fost făcute anunțurile sugerează faptul că Leoparzii germani, dar nu numai, vor fi livrați Ucrainei în scurt timp, beneficiind de sisteme de pregătire și mentenanță din Germania și Polonia, pe când Abrams-urile americane vor ajunge pe front abia peste câteva luni bune, după ce Ucraina va putea asigura operarea lor.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Germania va livra Ucrainei tancuri Leopard 2
Next post Când am putea vedea pe frontul din Ucraina tancurile occidentale?
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x