Ucraina a primit primele tancuri Leopard 2

Read Time:1 Minute, 14 Second

Ucraina a primit recent primele tancuri Leopard 2, acestea fiind transportate pe cale rutieră pe teritoriul vecinului de la nord.

Este vorba despre 4 tancuri Leopard 2 A4 donate de Polonia.

Momentul a fost marcat de premierii celor două state, Denys Shmyhal și Mateusz Morawiecki, care au participat la o scurtă ceremonie de predare-primire organizată înainte ca șeful guvernului polonez să ajungă la Kiev.

Polonia a anunțat că va trimite în primă fază 14 tancuri Leopard 2 A4 Ucrainei, dar și că va contribui activ la organizarea coaliției internaționale de donatori de tancuri Leopard 2.

Iar responsabilitatea acestei coaliții se împarte între Polonia și Germania, în funcție de modelul de Leo donat Ucrainei astfel:

  • pentru Leopard 2 A4 pregătirea tancurilor și a echipajelor se face în Polonia, la centrul de antrenament Świętoszów
  • pentru Leopard 2 A6 pregătirea tancurilor și a echipajelor se face în Germania

Asta înseamnă că statele care donează Ucrainei tancuri Leo în varianta A4 le trimit împreună cu tehnicienii și instructorii în Polonia, iar cele care donează A6 se orientează către Germania.

Mai departe, rămâne de văzut cât de repede vor putea ucrainienii să aibă o unitate semnificativă de Leo 2 pe care să o și poată angaja în luptă, moment în care ar trebui să vedem și efectele tancurilor occidentale pe front.

Este însă de așteptat ca abia din aprilie sau chiar mai numărul Leoparzilor din serviciul armatei ucrainene să fie suficient de mare pentru a putea fi angajați în operațiuni militare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
25 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
25 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Andreea Bănesaru, prima femeie pilot ce va reprezenta România la Campionatul European de Acrobație Aeriană
Next post Emiratele Arabe Unite cumpără chinezării
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x