Americanii vor să angajeze 15,000 de români specialiști în aviație după ce le-au urmărit postările de pe Facebook

Read Time:4 Minute, 18 Second

Autoritățile americane plănuiesc să angajeze în perioada următoare aproximativ 15,000 de români specialiști în aviație. Aceștia au fost descoperiți de serviciile secrete în urma postărilor lor de pe site-urile de social media, în special de pe Facebook.

Statele Unite sunt în proces de dezvoltare a avioanelor de generația 6 și au deficit sever de personal specializat si supra specializat, motiv pentru care vor să apeleze la români.

Pentru a-i atrage, le propun conaționalilor noștri repartiție în blocuri de apartamente ce vor fi construite lângă fabrică, cu alimentară la parter, salarii ce încep de la 10,000 de dolari pe lună, în mână, și o cotă de 5 kilograme de șuruburi pe care le pot fura liniștiți în fiecare lună.

Pentru că și platformele AviațiaMagazin au fost asaltate de acești experți în ultimele săptămâni, am discutat cu unul dintre ei pentru a-l întreba dacă este tentat de această propunere.

”Mă duc, domne, de ce să nu mă duc? Bine, eu mă pricep mai mult la motorul de Dacie, ăla cu carburator, nu alea noi cu injecție, da’ motoru’ e motor, dă-l dracu’, că n-o merge cu apă! Și dacă merge cu apă să nu-mi zici mie Nelu dacă nu l-oi repara! Motoru’ e motor, domne, dacă ai băgat cheia în unu’ poți să bagi în toate!”, ne-a spus domnul Nelu Pristanda, strungar de meserie și specialist în motoare autodidact.

Și pentru că l-am văzut atât de priceput am profitat de moment și l-am întrebat ce părere are despre avioanele F-16 avhiziționate de România în ultimii ani.

”Domne, nu e bine! Avionu’ vechi e avion vechi! Eu m-am uitat așa la niște poze, că au pus cândva ăia de la Cancan în ziar, și m-am crucit. M-am uitat și acolo, sub aripa aia care se duce în sus, e plin de chit! Chit, domne, pumni de chit! Și jos, acolo unde gaura aia sub avion, păi nu aveau și ei niște aluminiu să acopere? Și gaura aia e descentrată, nu e pă direcție. Eu zic c-a fost daună totală avionu’ și că l-au făcut din bucăți. Bine, nu asta e problema, că îl am eu pă Giani a lu’ Marcela, știi cum le face ăla? Mai bune ca alea noi! Ascultă la mine, le sudează ăla mai bine ca în fabrică. Da la avioanele astea nici nu le-a sudat bine, se vede urmele, se vede și chitu’. Și vopseaua aia, domne! Păi n-a avut și ei vopsea să le facă o culoare, a pus 5 culori pă ele? Bătaie de joc! Păi le făcea Gino, ăsta e văru’ lu’ Giani, le făcea Gino un alb perlat de plângeai lângă ele! Plângeai, ascultă la mine aicea! Să nu mai zic de parbriz. Păi se vede că e mătuit! Dacă se apuca Gili de el, ăsta e văr cu Giani și Gino, sunt neam mare, toți meseriași, dacă se apuca Gili dă el nici nu vedeai că are parbriz! Are el un flex adus dă pă Roma, îi pune niște discuri cu perii și îl polișează dă îl ia dracii! Cristal îl face.”, ne-a mai spus domnul Nelu.

Am încercat să încheiem, dar l-am stârnit și a vrut să mai știe câteva detalii.

”Domne, stai asa puțin. La interior cum e? A crăpat pielea pă scaune? Am eu o soluție adusă din Germania, freci puțin scaunele alea și gata, e ca noi! Bine, dacă e rupte ar trebui să se ducă Gimi, și ăsta e văr cu ăia că v-am zis că-s neam mare, ei are casa aia din curbă, aia cu 3 etaje și 25 de turnulețe. Și-a făcut turnulețele alea că unchiso’, Gică, are casa dă pă deal cu 23 de turnulețe și ăștia a vrut mai multe. E dați dreacu’, domne! Gimi ăsca coase pielea de n-ai văzut. Dacă e nevoie o schimbă și pă aia de la schimbător, de pe bord. Chiar, cum e cutia? Automată, nu? Schimbă bine sau zvâcnește? Că dacă zvâcnește are Sandu, vecinul meu, atelier la el la garaj, cu rampă și tot ce trebuie. O dă jos, o dăsface și într-o săptămână e ca nouă! Dar costă, să știți, că Sandu nu se joacă. Eu la a mea am luat cutie dă la dezmembrări, 8 milioane am dat, și merge de-o ia dracu’. Știi cum schimbă? Hai să dăm o tură să vezi, nu simți când schimbă vitezele. Tehnologie nemțească, domne, nu te joci. Avioanele astea de unde e? Dă pă Portugalea? Păi ăștia e mai proști ca francezii, domne! Zi-le să le bage repede pă târg, pă oleics, și să le dea! Și vorbim cu Gicuță, ăsta e unchiu’ la veri, și se duce el cu platforma în Olanda. S-a împrietenit cu niște turci care are parc acolo și îți aduce ce vrei! Dizel sau benzină? Luați, domne, dizel, că consumă puțin, bagi de 50 de lei și mergi de te uitămnezo!”

Așa cum sper că ați bănuit, acest material este un pamflet. Totuși, strungarii specialiști în aviație există, sunt printre noi.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Poliție Aeriană NATO: Avioanele românești au urmărit din nou aparate rusești
Next post Spaniolii și-au încheiat misiunea de Poliție Aeriană din România