Ryanair ar putea achiziționa mai multe avioane Boeing 737 Max

Operatorul low-cost Ryanair explorează posibilitatea de a achiziționa mai multe avioane Boeing 737 Max.

Potrivit unei informații publicată de Irish Independent, compania irlandeză și-ar dori încă 150 sau chiar 200 de aparate din familia Max și negociază în această perioadă cu producătorul american.

Ryanair ar vrea să profite de situația dificilă în care se află industria aeronautică, în general, și Boeing, în particular, pentru a obține discounturi substanțiale, dar și sloturi de livrare mult mai avantajoase.

Oficial, CEO-ul Ryanair, Eddie Wilson, spune că nu se pune problema unei noi comenzi din moment ce primele Max-uri așteaptă încă să fie livrate.

”Avem un contract cu Boeing pentru 210 aparate Max, 135 reprezentând o comandă fermă și restul de 75 o opțiune de achiziție. În momentul de față lucrăm alături de Boeing, iar prioritatea noastră este să readucem avioanele în serviciul comercial, ceea ce estimăm că se va întâmpla la începutul anului 2021”, a declarat acesta.

Totuși, nu cu mult timp în urmă, CEO-ul grupului Ryanair, Michael O’Leary, anunța că vrea mai multe Max-uri și că este un moment ideal pentru a face achiziții pentru că prețurile sunt la minimuri istorice din cauza crizelor ce s-au tot succedat.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x