MiG si Suhoi vor construi o drona

DRONE SKAT_4Cele mai cunoscute si performante birouri de proiectare din industria aeronautica rusa, Mikoyan/Gurievici (MiG) si Suhoi, isi vor uni fortele pentru a construi o drona care sa fie mandria Fortelor Aeriene.

Din primele informatii lansate catre presa, noul proiect se va baza pe prototipul “Skat”, prezentat de MiG la salonul MAKS 2007 iar aceasta “unire” a celor doua birouri rivale vine ca urmare a problemelor financiare serioase pe care le au urmasii lui Artem Mikoyan si Mihail Gurievici.

In momentul de fata, noua drona rusa se afla in faza studiilor pre-proiectare, insa se spera ca in doi ani sa existe un prim prototip functional. Primul zbor este asteptat in 2017-2018 pentru ca pana in 2020 sa demareze productia de serie.

Mai mult decat atat, rusii si-ar dori ca acest aparat fara pilot de ultima generatie sa poata fi integrat pe noul portavion pe care Marina Militara il va avea in viitor, vorbindu-se destul de mult despre reluarea constructiei navei Ulyanovsk.

MiG “Skat”

Protipul de drona al celor de la MiG cantareste 10 tone si este o constructie de tip “aripa zburatoare”. Potrivit biroului rus, “Skat” poate zbura la o altitudine maxima de 12.000 de metri si are o raza de actiune de 4.000 de kilometri.

Si cateva imagini cu drona celor de la MiG:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Aviatia Magazin » Blog Archive Rusia incepe dezvoltarea avionului de generatia VI » Aviatia Magazin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of