Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania cauta F-16 folosite doar o data. Si a gasit, prin Grecia!

1 February 2013 One Comment

F-16 greciaTot mai criticati pentru ideea de a cumpara pe bani multi avioane F-16 la mana a treia din Portugalia, oficialii romani cauta sa dreaga busuiocul cautand niste aparate similare, dar folosite doar o data. Culmea este ca au si gasit unele, prin Grecia.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a renuntat la discursul predecesorului sau si a lasat sa se inteleaga largirea orizontului in privinta vechiturilor aparatelor folosit pe care le viseaza drept multiroale.

Astfel, el a anuntat recent ca, pe langa Portugalia, s-ar negocia si cu Grecia ideea de a cumpara F-16.

“Referitor la avioanele pentru Poliţia aeriană, a precizat-o şi ministrul delegat pentru buget, suntem în negocieri cu mai mulţi parteneri externi care deţin avioane F-16, iar atunci când acordurile cu partenerul care ne va furniza aceste avioane vor fi încheiate trebuie să avem în vedere şi bugetarea acestui program şi sigur plata, probabil, în cursul acestui an, a banilor care vor fi negociaţi în urma discuţiilor cu statul care ne va furniza avioanele respective. Suntem în negocieri şi cu portughezii şi cu grecii, până la urmă o să ne hotărâm asupra modului în care vom perfecta aceste acte”, a spus Duşa.

Asta schimba tot, cum ar titra un tabloid. Sau aproape tot.

Daca in cazul avioanelor portugheze vorbim despre F-16 A/B Bk15, folosite intai de SUA si apoi de lusitani, grecii si-au luat pasarile de noi. Cele mai vechi F-16 din dotarea Hellenic Air Force ar fi niste “amarate” de C/D Bk30 primite in 1989-1990. Cu “numai” 10 ani mai tinere decat cele gasite de fostul ministru Dobritoiu in Portugalia.

Ramane de vazut daca si grecii, adanciti in criza economica de ani de zile, vor vrea sa vanda.

One Comment »

  • iceman said:

    asa mai merge cat de cat….poate pana la urma luam ceva rezonabil pret calitate

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.