Romania cauta F-16 folosite doar o data. Si a gasit, prin Grecia!

F-16 greciaTot mai criticati pentru ideea de a cumpara pe bani multi avioane F-16 la mana a treia din Portugalia, oficialii romani cauta sa dreaga busuiocul cautand niste aparate similare, dar folosite doar o data. Culmea este ca au si gasit unele, prin Grecia.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a renuntat la discursul predecesorului sau si a lasat sa se inteleaga largirea orizontului in privinta vechiturilor aparatelor folosit pe care le viseaza drept multiroale.

Astfel, el a anuntat recent ca, pe langa Portugalia, s-ar negocia si cu Grecia ideea de a cumpara F-16.

“Referitor la avioanele pentru Poliţia aeriană, a precizat-o şi ministrul delegat pentru buget, suntem în negocieri cu mai mulţi parteneri externi care deţin avioane F-16, iar atunci când acordurile cu partenerul care ne va furniza aceste avioane vor fi încheiate trebuie să avem în vedere şi bugetarea acestui program şi sigur plata, probabil, în cursul acestui an, a banilor care vor fi negociaţi în urma discuţiilor cu statul care ne va furniza avioanele respective. Suntem în negocieri şi cu portughezii şi cu grecii, până la urmă o să ne hotărâm asupra modului în care vom perfecta aceste acte”, a spus Duşa.

Asta schimba tot, cum ar titra un tabloid. Sau aproape tot.

Daca in cazul avioanelor portugheze vorbim despre F-16 A/B Bk15, folosite intai de SUA si apoi de lusitani, grecii si-au luat pasarile de noi. Cele mai vechi F-16 din dotarea Hellenic Air Force ar fi niste “amarate” de C/D Bk30 primite in 1989-1990. Cu “numai” 10 ani mai tinere decat cele gasite de fostul ministru Dobritoiu in Portugalia.

Ramane de vazut daca si grecii, adanciti in criza economica de ani de zile, vor vrea sa vanda.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
iceman Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
iceman
Guest
iceman

asa mai merge cat de cat….poate pana la urma luam ceva rezonabil pret calitate