Încă 3 avioane F-16 olandeze au ajuns în România

Read Time:1 Minute, 14 Second

Alte trei aeronave F-16 aparținând Forțelor Aeriene Regale Olandeze au ajuns în România.

Aeronavele se alătură celor dislocate de Olanda pe baza aeriană de la Borcea încă din finalul anului trecut, urmând a deservi Centrul European de Instruire F-16 din țara noastră.

”Trei aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat marţi, 19 martie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești. Aeronavele vor deservi Centrul de Instruire înființat ca urmare a colaborării dintre Ministerul Apărării Naționale, prin Forțele Aeriene Române și Ministerul Apărării din Țările de Jos, prin Forțele Aeriene Regale Olandeze, în parteneriat cu Compania Lockheed Martin și cu sprijinul Regatului Danemarcei, stat coordonator alături de Țările de Jos,a Coaliției internaționale F-16.

Centrul de instruire F-16 din Baza 86 Aeriană îşi propune să creeze un hub internaţional pentru instruirea piloţilor de aeronave F-16, nu doar pentru nevoile actuale şi viitoare ale Forţelor Aeriene Române, ci şi pentru sprijinirea aliaţilor şi partenerilor inclusiv a celor ucrainieni.

Conform acordului de colaborare, ministerul român al apărării pune la dispoziție Baza 86 Aeriană, facilitățile de instruire și sprijinul națiunii-gazdă, Forțele Aeriene Regale ale Țărilor de Jos pun la dispoziție aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii și mentenanța.

Centrul contribuie la accelerarea procesului de formare a piloților români, în contextul în care Armata României se pregătește să primească 32 de aeronave F-16, achiziționate recent din Norvegia”, se arată într-un mesaj al Forțelor Aeriene Române.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IAR-99 SM Previous post IAR-99 SM a efectuat primul zbor | VIDEO
Next post Turcia investește 23 de miliarde de dolari în F-16