Finlanda va trimite 8 avioane F-18 în România

Read Time:46 Second

Finlanda va disloca până la 8 avioane F/A-18 Hornet în România în vara acestui an. Va fi prima misiune de Poliție Aeriană pe care Forțele Aeriene Finlandeze o vor efectua în cadrul NATO, de la aderarea statului nordic la Alianță de anul trecut.

Potrivit comunicatului oficial transmis de Allied Air Command, misiunea finlandeză din România va dura două luni, în perioada 3 iunie – 31 iulie, dislocarea urmând a avea loc pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, din apropierea Constanței.

Avioanele de luptă finlandeze vor opera misiuni în comun cu aparatele Eurofighter Typhoon britanice, aflate în România de o lună de zile pentru o dislocare de durată.

”Pentru Forțele Aeriene Finlandeze obiectivele dislocării sunt creșterea gradului de integrare în cadrul NATO, de a ne consolida colaborarea cu Royal Air Force și de a ne dezvolta capabilitatea de operare de pe baze aeriene aliate”, a explicat comandantul Forțelor Aeriene Finlandeze, generalul Juha-Pekka Keränen.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post România ar putea trimite un sistem Patriot în Ucraina
Boeing Transair Next post Un fost avion al Tarom, implicat într-un accident serios în Senegal