Tentativa de doborare a recordului national la parasutism

Read Time:1 Minute, 37 Second

Un grup de aviatori experimentati va incerca, in luna decembrie a acestui an, sa doboare recordul national al inaltimii de parasutare, urmand a fi lansati dintr-un balon cu aer cald de la peste 10.000 de metri.

Recordul national este de chiar 10.000 de metri, fiind stabilit inca din 1970 de marele Grigore Bastan, atunci comandant al Trupelor de Paraşutişti şi locţiitor pentru Paraşutişti al Comandantului Aviaţiei Militare.

Acum, acest grup de entuziasti si experimentati aviatori incearca sa stabileasca un nou record, incepand de ceva timp pregatirile pentru eveniment. Au fost executate doua lansari deasupra aerodromului Clinceni, de la 2.300 de metri si 4.000 metri, totul decurgand excelent, astfel ca sunt premise ca recordul national sa cada in saptamanile urmatoare.

„După aproape jumătate de secol, un grup de zburători entuziaşti, susţinuţi la propriu de către Aeroclubul României prin directorul general GEORGE ROTARU, intenţionează îmbunătăţirea recordului naţional de lansare cu paraşuta de la mare altitudine. Această tentativă este pregătită de mai bine de doi ani cu multă minuţiozitate.

Lansarea cu paraşuta va avea loc dintr-un balon cu aer cald din clasa X10, de 4.500 m.c., pus la dispoziţie de către domnul ION CONSTANTIN ISTRATE – JOHN.

Cel care va executa lansarea este instructorul de paraşutism GABRIEL – DAN CHIRIAC, iar piloţii balonului sunt MIHAI ILIE, Secretar General al Federaţiei Aeronautice Române, pilot şi instructor de zbor şi CONTA MUGUREL IONESCU, instructor de zbor şi inspector în cadrul Aeroclubului României, cei care, la 25 martie 2006, l-au ridicat pe Marius Duţă la altituduinea de 10.761 m, conducându-l astfel, spre realizarea unui record mondial de altitudine în lansarea cu parapanta din balon, record nedepăşit până în prezent.”

Daca vreti sa aflati mai multe despre acest proiect extrem de ambitios nu ezitati sa intrati pe site-ul oficial, peste10000m.wordpress.com.

In masura in care vor fi informatii, Aviatia Magazin va va tine la curent cu noutatile acestui proiect.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Fortele Aeriene Romane „defileaza” pe 1 Decembrie
Next post Cum s-a suparat pe Tarom presedintele CA al Tarom