Suedia ar putea dezvolta un nou avion de luptă

Read Time:1 Minute, 8 Second

Dacă Gripen pare să fi ajuns în utima etapă de evoluție prin versiunea E/F, Suedia se gândește deja la ce urmează după multirolul de generație 4. Iar producătorul Gripenului, compania Saab, a fost însărcinată să dezvolte noul aparat de luptă suedez.

Momentan este vorba despre un contract pe care Saab l-a primit pentru ”studii conceptuale” cu privire la un nou sistem de platformă aeriană de luptă.

În practică, este vorba despre un acord prin care Saab trebuie să dezvolte un concept de avion de generație nouă, probabil Generația VI, urmând ca apoi să convingă autoritățile suedeze să finanțeze dezvoltarea sa.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, acest concept vizează soluții cu echipaj și fără, semnă că fie Suedia se îndreaptă spre drone 100%, fie spre soluții de tipul ”loyal wingmen”, drone folosite în paralel cu avioanele cu echipaj uman.

Experiența este ceva nu le lipsește celor de la Saab, unul dintre cei mai importanți producători militari lume. Cel mai recent produs, Gripen, este un avion de Generația IV, ce a fost modernizat în mai multe etape și este acum considerat o platformă relevantă pentru conflictele moderne.

Rămâne de văzut dacă Suedia va merge înainte pe acest drum, mai ales că nordicii au cochetat nu cu mult timp în urmă cu programul de avion de Generația VI dezvoltat de Marea Britanie, Italia și Japonia.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Boeing Transair Previous post Un fost avion al Tarom, implicat într-un accident serios în Senegal