Home » Aviatie militara, featured

Canada vrea F-18 sh din Australia

11 October 2017 2 Comments

Foto: Australian Department of Defence

Pana sa se decida asupra unui multirol nou si scump, Canada trebuie sa gaseasca un gap filler pentru perioada in care actualele CF-188 vor iesi din serviciu si cea in care viitorul multirol va intra. In serviciu.

Si se pare ca solutia identificata de canadieni este una cunoscuta noua, adica second handul 🙂

Concret, guvernul canadian a trimis o solicitare oficiala catre cel australian (deh, frati de Commonwealth) pentru informatii clare si complete despre un lot de avioane F-18 A/B pe care baietii cu cangurii sunt dispusi sa le vanda.

Canadienii asteapta pana la finalul acestui an informatii despre costul si disponibilitatea avioanelor.

Initial, dupa ce au zis ca mai asteapta putin la F-35 si poate o pun chiar de-o licitatie, canadienii intentionau sa ia 24 de Super Hornet noi-noute, direct de la Boeing.

Dar pentru ca astia de la Boieng au decis sa intre intr-o disputa economica fara rost, din punct meu de vedere, cu Bombardier, canadienii le-au aratat degetul din mijloc si s-au reorientat.

Si, iata, solutia este sh-ul. Asta ca sa nu-i mai criticam pe ai nostri. Practic, si noi si ei vom avea avioane second hand ca gap filler pana cand vine F-35 😀

2 Comments »

  • Jap said:

    După telenovela de prost gust Boieng-Bombardier,este posibil ca canadienii să renunțe la F-35 și să se orienteze spre EF și Rafale,care sînt net superioare la toate capitolele lui F-18 și F-35.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.