Canada vrea F-18 sh din Australia

Foto: Australian Department of Defence
Pana sa se decida asupra unui multirol nou si scump, Canada trebuie sa gaseasca un gap filler pentru perioada in care actualele CF-188 vor iesi din serviciu si cea in care viitorul multirol va intra. In serviciu.

Si se pare ca solutia identificata de canadieni este una cunoscuta noua, adica second handul 🙂

Concret, guvernul canadian a trimis o solicitare oficiala catre cel australian (deh, frati de Commonwealth) pentru informatii clare si complete despre un lot de avioane F-18 A/B pe care baietii cu cangurii sunt dispusi sa le vanda.

Canadienii asteapta pana la finalul acestui an informatii despre costul si disponibilitatea avioanelor.

Initial, dupa ce au zis ca mai asteapta putin la F-35 si poate o pun chiar de-o licitatie, canadienii intentionau sa ia 24 de Super Hornet noi-noute, direct de la Boeing.

Dar pentru ca astia de la Boieng au decis sa intre intr-o disputa economica fara rost, din punct meu de vedere, cu Bombardier, canadienii le-au aratat degetul din mijloc si s-au reorientat.

Si, iata, solutia este sh-ul. Asta ca sa nu-i mai criticam pe ai nostri. Practic, si noi si ei vom avea avioane second hand ca gap filler pana cand vine F-35 😀

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PawlykJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

După telenovela de prost gust Boieng-Bombardier,este posibil ca canadienii să renunțe la F-35 și să se orienteze spre EF și Rafale,care sînt net superioare la toate capitolele lui F-18 și F-35.

Pawlyk
Guest
Pawlyk

Penibil mai esti bai clovnule.