Achiziția avioanelor F-16 din Norvegia, întârziată cu jumătate de an

Achiziția celor 32 de avioane F-16 din Norvegia este întârziată cu cel puțin jumătate de an.

Pe 16 iunie, guvernul anunța aprobarea proiectului de lege privind contractul cu statul nordic pentru avioanele F-16, doar primul pas dintr-un proces legislativ destul de amplu.

Anunțul Executivului condus de generalul în rezervă Ciucă a venit la jumătate de an după ce Parlamentul a aprobat inițierea procedurii de atribuire a acestui contract, perioadă în care nu s-a întâmplat nimic din punct de vedere al legislației.

Urmărește AviațiaMagazin pe Google News

Procedural, proiectul de lege va ajunge abia acum pe mesele parlamentarilor, care vor trebui să îl dezbată și să îl voteze pe rând, în cele două camere, iar după aceea legea să fie promulgată de președintele Iohannis.

După ce legea va fi promulgată va putea fi semnat contractul cu Norvegia pentru avioane.

Am discutat pe larg despre această temă într-un podcast pe care îl poți urmări pe Youtube:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cipri

chiar atat de saraci sa fim incat sa nu luam 2 escadrile mai bune din state cu resursa mai mare sau chiar noi? . Ma indoiesc ca ne vom putea permite F35 peste 15 ani 18 ani cand F16 noastre vor fi retrase pentru ca eu cred ca vom trage efectiv de le pana cand vor cadea. Sa iei F35 inseamna investiti majore,personal nou, piloti, mentenata avioanelor, costul orelor de zbor , ma indoiesc ca vom avea sa sustinem un numar dubli de piloti sa zboare cu F35 150 de ore cate ar trebui can o ora de zbor acum… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x