Israelul luptă pe 3 fronturi

Read Time:1 Minute, 10 Second

Războiul Israelului cu Hamas s-a extins, chiar dacă oficialii de la Ierusalim nu își doreau acest lucru, iar acum IDF a ajuns să lupte pe trei fronturi.

Loviturile aeriene executate asupra țintelor teroriste din Fâșia Gaza sunt dublate de incursiuni terestre tot mai dese cu blindate și trupe de infanterie.

Momentan, aceste incursiuni terestre sunt limitate la nordul Fâșiei Gaza și la zonele apropiate de graniță, însă este de așteptat ca ele să fie extinse în următoarele săptămâni.

Armata israeliană operează însă pe alte două fronturi în acest moment.

În nordul țării, teroriști afiliați Hamas și Hezbollah atacă ținte militare și civile cu rachete ghidate, iar IDF răspunde cu lovituri aeriene și tiruri de artilerie. De asemenea, o importantă prezență militară la sol este masată în apropierea graniței, în acest moment doar pentru descurajare.

Al treilea front este în zona de nord-est, celule teroriste activând din Siria pentru a ataca, de asemenea, localități din Israel. Iar IDF răspunde preponderent cu lovituri aeriene și lovituri de artilerie.

De altfel, aeroporturile din Damasc și Aleppo au fost atacate constant în ultimele săptămâni pentru a nu fi utilizate de aeronavele iraniene care livrează armament către Hezbollah.

Chiar dacă cele două fronturi din nord nu sunt atât de intense, este vorba despre resurse pe care IDF trebuie să le distribuie în alte zone, acesta putând fi unul dintre motivele pentru care ofensiva terestră a întârziat.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Virgil Caragea

Era inevitabil .

Previous post SUA au lovit ținte militare iraniene din Siria
Next post Sute de protestatari au luat cu asalt aeroportul din Makhachkala
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x