Nesimțirea pilotează la Tarom

Read Time:2 Minute, 2 Second

Ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de luni, când majoritatea piloților de la Tarom au intrat în grevă nedeclarată profitând de o clauză contractuală nu poate avea decât un singur nume: nesimțire!

Luni, mai multe zboruri ce trebuiau operate de compania Tarom, companie de stat, au fost anulate după ce mai mulți piloți s-au declarat inapți pentru a efectua misiunea de zbor cu numai câteva minute înainte de a decola. Să ne înțelegem, este obligația pilotului de a raporta orice problemă are și de a nu se urca în cockpit dacă nu se simte capabil să zboare. Numai că ce s-a întâmplat luni la compania aeriană națională nu are nicio legătură cu acest lucru.

După ce valul anulărilor s-a pornit și au început să apară întrebările, au venit și primele răspunsuri. Cezar Osiceanu, transformat într-un lider autoproclamat al revoltei cu iz puternic de nesimțire, a făcut din nou turul televiziunilor. După ce a mințit, ca tot sindicalistul ad-hoc, că s-a cufurit de la nu știu sandviș, Osiceanu a început să dea din casă.

Ba că salariile sunt mici, ba că nu au uniforme, ba că nu știu ce echipamente… Să ne înțelegem, toate aceste solicitări, dar și altele, sunt perfect legitime. Personalul Tarom are dreptul de a solicita angajatorului orice crede că merită. Iar angajatorul Tarom are dreptul de a răspunde oricum crede. E un conflict de muncă.

Conflictele de muncă, inclusiv grevele, au anumite reguli, printre cele mai importante în cazul unei companii precum Tarom fiind obligativitatea de a asigura un minim de activitate și, foarte important, de a anunța cu suficient timp înainte beneficiarul final al serviciilor tale de această dificultate. Ca să nu ajungi cu sute sau mii de oameni veniți la aeroport ca proștii doar ca să constate că Osiceanu și colegii lui sunt niște nesimțiti pe care îi doare în dosul cufurit de victimele colaterale.

Dacă Tarom nu ar fi o cloacă în care profesionalismul este ultimul criteriu care contează, grupul de cufuriți ad-hoc înaintea zborului ar trebui acționat în instanță și, probabil, pus să plătească toate daunele cauzate de greva neautorizată. Dar pentru că Tarom e definiția falimentului nedeclarat și a legăturilor bolnăvicioase, Osiceanu și colegii vor primi bani în plus și pantaloni de stofă.

Iar bugetul de stat va suporta pierderile provocate de despăgubirile pe care Tarom le va acorda celor care n-au mai zburat la orele programate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Nesimțirea pilotează la Tarom

 1. Foarte urat vorbiți, ce exprimare urata la adresa unui om, unui aviator,
  Din frazele dumneavoastră vă putem caracteriza
  Pilotul Osiceanu a fost pacient la secția de boli infecțioase în urmă cu ceva timp tot din cauza faptului că mâncarea oferită i‐a produs indigestie
  Înainte să vă puneți să judecați întrebați !
  Dar nu aveți cum să înțelegeți este prea greu pentru dumneavoastră!

  Ar trebui înainte de toate să înțelegeți această meserie cu toate riscurile ei și să luați în calcul ce s-ar întâmpla dacă ambii piloți ar putea superi în timpul zborului o toxi infecție alimentară….
  Dacă ai zbura pe o cursă de Beirut, Cairo, Tel Aviv, Paris etc
  Deja v-am dat prea multe informații și sincer nu cred că meritați
  Căutați gunoaiele în CA ul Tarom unde abonații de acolo semnează și habar nu au ce semnează încasează niște bani , votează pentru distrugerea companiei, ei pleacă si nimeni nu-i întreabă pentru ce au luat un salariu echivalent in prezent ca al unui pilot
  Aici este buba in CA
  CA -ul face așa de capul lor????
  În aceasta companie oare nu personalul navigant, tehnicii etc aduc mierea în stup ?
  Vă cumpăr eu un bilet pe o cursă de Beirut o noapte întreaga să înțelegeți mai bine
  Și să vedeți și ce duceți acasă în buzunar la familie
  Cred ca sunteți doar gelos pe piloții de la Tarom și pe dl Osiceanu

  Succes !
  Dar foarte mizerabil acest articol

  1. V-am sters partea de mesaj cu datele personale, va rog mult sa nu le mai postati public. Cel putin nu aici. In ceea ce priveste cealalta parte a mesajului, urmeaza un nou material dupa o discutie, de fapt un monolog, al domnului Osiceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

F16 Romania Norvegia Previous post Câte avioane F-16 norvegiene au ajuns până acum în România?
K9 Next post România a semnat contractul pentru cumpărarea obuzierelor sud-coreene K9