Rusia începe retragerea trupelor de la granița cu Ucraina

Rusia va începe retragerea trupelor masate în ultimele săptămâni la granița cu Ucraina începând de vineri, 23 aprilie.

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Moscova, Sergei Shoigu, care a transmis că ”inspecția surpriză” pe care a ordonat-o și-a atins obiectivul.

Pentru că la nivel oficial, Rusia susține că trimiterea zecilor de mii de militari în apropierea granițelor cu Ucraina a făcut parte dintr-un exercițiu și niciodată nu a vizat un conflict armat cu vecinul său de la vest.

”Personalul Armatei 58 din Districtul Militar Sud, al Armatei 41 din Districtul Militar Central și al Diviziilor Aeropurtate 1, 76 și 98 va reveni la bazele permanente. Cred că obiectivele acestei verificări surpriză au fost atinse. Trupele noastre au demonstrat că au abilitatea de a apăra țara. De aceea am decis finalizarea verificărilor în Districtele Militare Sud și Vest”, a transmis Shoigu în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în Crimeea.

Ministrul Apărării le-a ordonat comandanților pe care i-a întâlnit să organizeze toate detaliile revenirii trupelor la unitățile lor, conform agențiilor de presă ruse.

Echipamentele și trupele Armatei 41 cor rămâne însă aproape de graniță, în apropiere de Voronezh, pentru că vor lua parte la exercițiul Zapad-2021.

Retragerea trupelor ruse se va încheia pe 1 mai și vine imediat după ce președintele rus, Vladimir Putin, a susținut un discurs despre starea națiunii în care a amenințat ”dușmanii” cu reacții dure și imediate.

Avem și un podcast pe această temă în care am anticipat faptul că Rusia și Ucraina nu se confrunta direct. Îl puteți asculta aici:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x