10 militari iranieni au fost condamnați pentru doborârea avionului Ukrainian Airlines din 2020

Read Time:57 Second

10 militari iranieni au primit condamnări la închisoare în urma procesului pornit de justitia de la Teheran ca urmare a doborârii avionului Boeing 737 al companiei Ukrainian Airlines din urmă cu mai bine de 3 ani.

Potrivit presei locale, cea mai mare pedeapsă a primit-o comandantul sistemului antiaerian Tor M1 folosit pentru a trage asupra avionului civil, 13 ani de închisoare.

Ceilalți militari implicați în operarea sistemului au primit pedepse cuprinse între 1 și 3 ani de detenție.

Membri asociației familiilor victimelor zborului PS752 susțin că sentința este menită să îi acopere pe adevărații responsabili ai tragediei, iranienii preferând să găsească țapi ispășitori în acești militari nesemnificativi pentru sistem.

În decizia de condamnare se spune că doborârea avionului civil a fost provocată de o eroare umană și că asupra Boeingului celor de la Ukrainian Airlines s-a tras de două ori.

Cei 176 de oameni aflați la bordul aeronavei atacată pe 8 ianuarie 2020 imediat după decolarea de pe aeroportul din Teheran au murit pe loc.

Boeingul a fost atacat de o unitate a Gărzilor Revoluționare din Iran, care ar fi confundat avionul cu o rachetă de croazieră.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post F-urile 16 românești, la exercițiul Ramstein Alloy 23-1
Next post Slovacia a transferat Ucrainei toate avioanele MiG-29