Aeroportul Baneasa, redeschis pentru curse de linie din 2020

Al doilea aeroport al Bucurestiului, Aurel Vlaicu sau, mai simplu, Baneasa, va fi redeschis pentru cursele de linie incepand cu primavara anului viitor.

Cel putin asta a anuntat directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Alexandru-George Ivan, cel care a luat cuvantul in cadrul unei dezbateri cu tema “UPGRADE ROMANIA: MARILE PROIECTE DE INVESTIȚII ÎN 2019” organizata de DC Media Group.

“Aş începe prin a vă dea o veste bună, despre un upgrade la Aeroportul Băneasa, unde nu au mai operat curse de linie de 7 ani și care va fi repus pe harta aeroportuilor comerciale. Nu este o simplă dorință. Să nu uităm că redeschdierea Aeroportului Băneasa Aurel Vlaicu este prevăzută și în programul de guvernare. Licitația a fost deja lansată pentru analiză”, a declarat Alexandru Ivan.

Ulterior, CNAB a postat pe social media un mesaj prin care confirma spusele directorului.

“Despre planurile de evoluție ale Companiei Naționale Aeroporturi București, a vorbit Directorul General, Alexandru-George Ivan. Primul proiect prezentat a fost cel pentru Aeroportul International Aurel Vlaicu – Băneasa, care va fi, în sfârșit, repus pe harta aviației comerciale. Termenul de execuție este de șase luni astfel că, în primăvara anului viitor, vor putea fi operate primele curse aeriene – de linie sau chartere – pe Băneasa.”

Inca nu foarte clar cine va opera pe Baneasa, daca vor fi companii ce se vor muta de Otopeni sau daca al doilea aeroport al Capitalei va fi folosit pentru a prelua traficul aerian suplimentar din vara lui 2020 ca urmare a organizarii de meciuri de la Campionatul European in Bucuresti.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

La Mulți Ani, Aviația Magazin!