Aeroportul Craiova se dezvolta: Extinderea terminalelor actuale, constructia unuia nou si atragerea altor operatori

Autoritatile din Dolj au planuri mari pentru Aeroportul International Craiova, pe care planuiesc sa il dezvolte in urmatorii ani. Este vizata extinderea actualelor terminale, care lucreaza la limita, constructia unuia nou, dar si atragerea unor alti operatori aerieni in Banie.

Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anuntat recent ca exista un plan de dezvoltare, cele doua terminale vor fi extinse peste actualele parcari, urmand ca alte spatii pentru parcare sa fie construite in alte locatii.

„Vom demara procedurile pentru extinderea celor două terminale, de plecări şi de sosiri. Sunt zile când aglomerația își spune cuvântul și trebuie făcută această extindere. Este greu când 500, 600 de persoane vin să se îmbarce într-un spaţiu foarte mic, iar noi va trebui să mărim acest spațiu. Ne extindem peste actualele parcări pe care le avem la terminalul de plecări şi vom face alte parcări noi”, a precizat Prioteasa.

De asemenea, exista un proiect pe fonduri europene pentru constructia unui terminal nou si modern al carui cost este estimat la 76 de milioane de euro.

Investitiile in aeroport nu ar fi in van pentru ca, in acelasi timp, se discuta cu alti operatori care sa vina sa zboare din Craiova spre destinatii din afara tarii.

„Au fost purtate discuții și încă se dicută cu Turkish Airlines pentru o cursă spre Istanbul. Este ceva mai greu pentru că Turcia nu este în Uniunea Europeană, dar avem discuţii și le avem și cu alte companii. Vom vedea ce rezolvăm”, a mai spus acelasi Prioteasa.

Dupa cum vedem, planurile sunt mari si nu pot sa nu ma gandesc la ce s-a intamplat cu mai toate planurile mari din tara asta.

In plus, cel putin un lucru imi da de gandit. Nu stiu pe ce cifre se lucreaza la Craiova, dar nu vad logica extinderii actualelor terminale si constructia unuia nou. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie ori una, ori cealalta.

Fie incerci sa ridici un nou terminal, modern, cu o capacitate ce ti-ar acoperi cresterea estimata a traficului pentru urmatorii 20-25 de ani si stii de ce investesti zeci de milioane de euro, ori extinzi ce ai acum pentru a acoperi cresterea traficului de pasageri, iar banii pentru terminalul nou ii investesti in alte facilitati.

Ma rog, ramane de vazut ce se va intampla la Craiova, insa un lucru e sigur, de planuri si proiecte nu ducem lipsa.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x