Aerostar și Lockheed au inaugurat primul centru de reparații pentru elicopterele Black Hawk din Europa

Read Time:2 Minute, 56 Second

Aerostar și Lockheed Martin au inaugurat recent prima facilitate de servicii de întreținere, reparații și revizie pentru elicopterele Black Hawk, în varianta lor civilă S70, din Europa.

Deschiderea acestui centru de servicii la Bacău vine după ce România a recepționat primele sale elicoptere Black Hawk, acestea urmând a fi utilizate de Ministerul de Interne.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de cele două companii, angajații Aerostar care se vor ocupa de aceste operațiuni de mentenanță și reparație pentru elicopterele Black Hawk s-au pregătit în Statele Unite, la academia Sikorsky.

De asemenea, trebuie menționat faptul că acest centru MRO (Maintenance, Repair, and Overhaul – Întreținere, Reparații și Revizii) trebuia să fie operat în parteneriat cu Romaero, în București.

Această companie deținută de statul român este însă îngropată rapid de propria conducere, care nu doar că a ratat destul de multe contracte avantajoase și a pierdut certificări, dar a optat și pentru intrarea în insolvență în procedură accelerată.

Revenind la Centrul de la Bacău, iată și comunicatul oficial de presă:

Lockheed Martin și Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de servicii de întreținere, reparații și revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa. Această nouă capacitate consolidează relația existentă între Lockheed Martin și Aerostar, care efectuează deja activități similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României.

Situat în Bacău, centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România și va asigura o disponibilitate sporită și costuri operaționale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne. Înaintea inaugurări centrului, angajații Aerostar au fost la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au efectuat familiarizarea cu aeronava și au urmat toate pregătirile necesare.

„Livrate luna trecută, Black Hawk-urile noastre construite în Polonia oferă o capacitate importantă în sprijinul serviciilor de urgență din România”, a declarat Ray Piselli, Vicepreședinte pentru Afaceri Internaționale al Lockheed Martin, la ceremonia de inaugurare de la Bacău.
„Acest nou centru de service MRO demonstrează angajamentul nostru de a face echipă cu industria românească și va asigura asistență tehnică pentru flota de elicoptere Black Hawk a Ministerului de Interne, realizată pentru România, de către ingineri și tehnicieni români, în România”.

În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin analizează deja oportunitățile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse. Compania vede oportunități bune de creștere în viitor, care ar putea include și activități în alte sectoare.
Grigore Filip, directorul general al Aerostar S.A., a declarat: „Evenimentul de astăzi reprezintă o altă evoluție majoră în relația noastră în dezvoltare cu Lockheed Martin, lider mondial în domeniul aerospațial și al apărării, și susține locuri de muncă de mare valoare în România”.
„Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziție puternică pentru a obține mai multe lucrări de mentenanță dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare și de asemenea pentru a câștiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre”.

Construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia, elicopterul utilitar S-70 Black Hawk, foarte căutat pe piață, joacă un rol important în asigurarea cerințelor civile și de apărare în țările din Europa și nu numai. Elicopterul și-a câștigat reputația de fi aeronava utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume, cu o versatilitate multi-misiune de neegalat și o navigabilitate de nivel militar, care oferă capacitatea de a opera în condiții meteorologice extreme, pe timp de zi sau de noapte.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Primul zbor al unui pilot român în cadrul Centrului de pregătire pentru F-16 de la Fetești
Next post IAR-99 SM. Câte avioane sunt la Craiova și când trebuie livrate
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x