Airbus și Cathay vor să reducă numărul piloților de pe cursele lung-curier

Read Time:1 Minute, 0 Second

Compania Airbus și operatorul Cathay Pacific lucrează la un program de reducere a numărului de piloți la cursele lung-curier.

Potrivit informațiilor obținute pe surse de agenția Reuters, planul este ca în timpul zborurilor intercontinentale în cockpit să se afle un singur pilot, față de doi câți sunt în prezent.

Asta ar face ca echipajul să fie compus din numai 2 piloți pe cursele lungi, aceștia alternând perioadele de odihnă, față de 3 sau chiar 4 câți zboară acum pe aceste rute.

Cunoscut ca Project Connect în interiorul Airbus, acest proiect are ca obiectiv certificarea aparatelor A350 pentru acest tip de zboruri de lungă durată în care un singur pilot să se afle în cockpit în cea mai mare parte a timpului.

Potrivit acestui proiect, cei doi piloți se vor afla împreună în carlingă în perioadele complicate, la decolare și la aterizare, în timp ce zborul de croazieră poate fi asigurat de unul singur.

Pilotul care rămâne în cockpit va avea semnele vitale monitorizate permanent, iar în cazul în care apar probleme al doilea pilot este notificat imediat pentru a prelua comanda.

Planul depinde de foarte multe aprobări și încă nu e clar dacă va putea fi implementat atât de repede.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Airbus și Cathay vor să reducă numărul piloților de pe cursele lung-curier

  1. Din câte știu, după faza din 2015 când copilotul Andreas Lubitz de la Germanwings s-a sinucis prăbușind intenționat avionul în Alpi, s-a luat măsura obligativității prezenței a doi piloți în carlingă pe toată durata zborului, tocmai pentru a împiedica astfel de „inițiative”. Înțeleg că în curând se va recomanda să fie un singur pilot și, eventual se va recomanda să se sinucidă… Probabil va deveni chiar obligatoriu în viitor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post China a trimis 28 de avioane militare în ADIZ-ul taiwanez
Next post Avioane MiG-21 LanceR, antrenament în comun cu F-35 și Eurofighter