Alitalia va fi lăsată să moară

Autoritățile italiene au anunțat demararea unui plan ce va duce la dispariția Alitalia, operatorul aerian național.

Potrivit unui comunicat al ministrului Transporturilor de la Roma, Paola De Micheli, va fi înființată o nouă companie ce va porni la drum cu zero datorii.

Alitalia se confruntă cu serioase probleme financiare de ani de zile, iar autoritățile au cam epuizat soluțiile de salvare. S-a încercat naționalizarea companiei, vânzarea către un investitor străin, eșalonarea datoriilor, însă nimic nu a mers.

În aceste condiții planul este de a îngropa acest nume istoric odată cu datoriile în valoare de miliarde de euro și înființarea unei noi entități.

Se pare că această nouă companie, care se va numi ITA –  Italia Trasporti Aereo sau Alitalia Ita, va prelua activele Alitalia, în speță avioanele, facilitățile, angajații, dar nu și datoriile, având parte de o șansă nesperată.

Planul italienilor trebuie însă să treacă prin filtrul Comisiei Europene, cea care are putere de decizie în acest caz. Dacă Bruxelles-ul va da undă verde, și sunt șanse să facă asta, vom fi martorii dispariției unui alt nume mare din industrie.

Povestea Alitalia este destul de similară cu cea a Tarom, astfel că va fi foarte interesant de urmărit ce vor reuși peninsularii și dacă ”rețeta” lor va putea fi adaptată la realitatea din România.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x