Amenzile primite de Wizzair si Ryanair in Italia, suspendate

Amenzile primite de companiile low-cost Wizzair si Ryanair in Italia au fost suspendate de un tribunal regional, acolo unde operatorii au facut apel la decizia Consiliului Concurentei.

Potrivit sentintei data de Tribunali Amministrativi Regionali, sanctiunile impuse de Autorita’ Garante della Concorrenza e del Mercato impotriva celor doua companii au fost suspendate pana la solutionarea definitiva a cazului.

Asta inseamna ca Wizz si Ryan nu vor trebui sa plateasca amenzile momentan si nici sa isi schimbe politicile de bagaje implementate in finalul anului trecut.

„Wizz Air salută decizia Tribunalului din Italia (TAR) care, la fel ca decizia trecută, permite companiei să continue actuala sa politică de bagaje. Odată cu această decizie, instanța a suspendat ordinul anterior al Autorității Italiene privind Concurența (AGCM) care obliga compania aeriană să își suspende politica privind bagajul și să plătească o amendă de 1 milion de euro”, se arata intr-un comunicat al Wizz.

Autoritatile italiene au impus amenzi drastice si obligativitatea de a schimba politicile de bagaje anuntate de cele doua companii low-cost in finalul anului trecut.

Se considera ca noile politici de bagaje, care nu mai permit gratuitatea trollerelor mici, sunt inselatoare pentru clienti, care trebuie sa plateasca in plus fata de pretul biletului pentru a lua bagaj cu ei.

Litigiul nu este incheiat si este asteptata sentinta definitiva pentru a vedea daca politicile celor doua companii sunt oneste din punctul de vedere al justitiei italiene.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x