Amenzile primite de Wizzair si Ryanair in Italia, suspendate

Read Time:1 Minute, 10 Second

Amenzile primite de companiile low-cost Wizzair si Ryanair in Italia au fost suspendate de un tribunal regional, acolo unde operatorii au facut apel la decizia Consiliului Concurentei.

Potrivit sentintei data de Tribunali Amministrativi Regionali, sanctiunile impuse de Autorita’ Garante della Concorrenza e del Mercato impotriva celor doua companii au fost suspendate pana la solutionarea definitiva a cazului.

Asta inseamna ca Wizz si Ryan nu vor trebui sa plateasca amenzile momentan si nici sa isi schimbe politicile de bagaje implementate in finalul anului trecut.

„Wizz Air salută decizia Tribunalului din Italia (TAR) care, la fel ca decizia trecută, permite companiei să continue actuala sa politică de bagaje. Odată cu această decizie, instanța a suspendat ordinul anterior al Autorității Italiene privind Concurența (AGCM) care obliga compania aeriană să își suspende politica privind bagajul și să plătească o amendă de 1 milion de euro”, se arata intr-un comunicat al Wizz.

Autoritatile italiene au impus amenzi drastice si obligativitatea de a schimba politicile de bagaje anuntate de cele doua companii low-cost in finalul anului trecut.

Se considera ca noile politici de bagaje, care nu mai permit gratuitatea trollerelor mici, sunt inselatoare pentru clienti, care trebuie sa plateasca in plus fata de pretul biletului pentru a lua bagaj cu ei.

Litigiul nu este incheiat si este asteptata sentinta definitiva pentru a vedea daca politicile celor doua companii sunt oneste din punctul de vedere al justitiei italiene.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Boeing a testat cu succes noul soft pentru 737 MAX
Next post 63 de Mirage F1 modernizate pentru compania privata ATAC
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x