Arab Aviation Summit 2022 sau cum se vede criza europeană din Orientul Mijlociu

Read Time:2 Minute, 30 Second

La finalul lunii februarie am avut ocazia de a participa la ediția 2022 a Arab Aviation Summit, iar de acolo, din Emiratele Arabe Unite, am putut să înțeleg măcar puțin cum se vede criza europeană din acea parte de lume. Și trebuie spus că perspectiva este destul de diferită.

În cel mai interesant panel al conferinței au luat parte, și aici îi trec în ordinea în care au luat loc pe scenă, Samer A. Majali, CEO al Royal Jordanian Air, Adel Al Ali, CEO-ul Grupului Air Arabia, Maen Razouqi, CEO Air Kuwait, și Mikail Houari, președinte Airbus pentru Africa și Orientul Mijlociu.

A fost cel mai interesant panel pentru că aici au fost abordate cele mai interesante discuții și am să încep cu începutul.

Războiul din Ucraina este văzut ca un conflict local ce se desfășoară în Europa. Știu că pentru noi nu pare așa, dar apropo de perspectivă, hai să ne gândim cum ni s-au părut și ni se par nouă războaiele civile din Siria sau din Yemen. Locale, nu?

Așteptarea era la momentul respectiv să nu fie un conflict de durată, aici durată însemnând probabil câteva luni de zile sau chiar ani.

Sigur, războiul acesta aduce o serie de dificultăți în industrie, care industrie încearcă să își revină după șocul provocat de pandemia de COVID.

Altfel, focusul evenimentului a fost acesta, cum își revin industria aeronautică și turismul în epoca post pandemie.

Șeicul Saud bin Saqr Al-Qasimi, conducătorul Emiratului Ras Al Khaimah, a fost cel care a deschis Arab Aviation Summit 2022

Aici tonul este moderat optimist, fiind anticipat un reviriment în perioada următoare. Bineînțeles că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei vor afecta până la un punct revenirea, dar vorbim despre un simplu hop pe drumul acesta care se anunță destul de lung.

Și pentru că vorbim despre turism, trebuie să vă spun că Arab Aviation Summit 2022 a avut loc în Ras Al Khaimah, unul dintre cele 7 emirate ce formează Emiratele Arabe Unite. Chiar dacă nu este atât de cunoscut precum Dubaiul sau Abu Dhabi, Ras Al Khaimah încearcă să vină destul de puternic din urmă.

Se investește considerabil în infrastructură, mai ales în cea hotelieră, iar în câțiva ani emiratul acesta va deveni, foarte probabil, o destinație populară.

Pentru că am avut ocazia de a petrece câteva zile acolo la invitația Autorității de Dezvoltare a Turismului din Ras Al Khaimah și am discutat cu oamenii de acolo pot să vă spun și o parte din planuri. RAK ar trebui să devină în curând o destinație de vacanță pentru familii. Vorbim de hoteluri cu all inclusive, temperaturi ridicate pe tot parcursul anului, plaje frumoase, locuri de vizitat în zona și, de ce nu, experiențe de o zi în metropole ca Dubai sau Abu Dhabi.

Experiența în Ras Al Khaimah a fost interesantă și, foarte probabil, o voi repeta pe viitor mai ales că nu am ajuns încă la Aeroportul Internațional Ras Al Khaimah, unul cu o istorie de peste 40 de ani.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Povestea MiG-urilor 29 poloneze: Cine cui le donează și de ce?
Next post ANALIZĂ A SIGURANȚEI ACTIVITĂȚILOR AERONAUTICE ALE FORȚELOR AERIENE ROMÂNE ÎN PERIOADA 02.03.2012 – 02.03.2022
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x