Boeing a inceput testele de zbor cu 737 Max | VIDEO

Boeing a anuntat oficial ca a inceput testele de zbor cu avioanele din familia 737 Max ce au primit noul pachet de software dezvoltat dupa cele doua tragedii din urma cu mai bine de un an.

Este, evident, vorba despre zboruri ne-comerciale al caror obiectiv este acela de a testa noul soft in conditii reale.

“Un Boeing 737 Max7 a inceput zborurile catre diferite aeroporturi in data de 7 februarie. Sunt zboruri de testare cu noul update de soft. In aceste zboruri test la bordul avioanelor se afla doar o echipa redusa numeric ce isi propune sa simuleze scurt si lung curier, cautand conditiile meteo si de altitudine necesare pentru faza de testare a softului”, a explicat un purtator de cuvant al Boeing pentru KMBC.

Compania americana a subliniat faptul ca nu este vorba despre zboruri de certificare, ci numai despre teste in conditii reale a noului soft in diferite scenarii.

Este de asteptat ca in aceste teste sa fie simulate si momentele care pot duce la activarea sistemului MCAS, precum si situatii in care acest sistem va trebui oprit de catre piloti.

737 Max ar urma sa fie recertificat pana la jumatatea acestui an, reluarea zborurilor comerciale fiind asteptata in toamna lui 2020 sau chiar mai tarziu.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Buni

cu un grad de probabilitate extrem de.ridicat cred că sunt singurul român care a zburat că designer in timpul zborurilor de development cu un astfel de sistem :))))

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x