British Airways retrage din serviciul comercial întreaga flotă de Boeing 747

British Airways a anunțat că retrage din serviciul comercial cu efect imediat întreaga flotă de aparate Boeing 747-400.

Decizia a fost luată din cauza prăbușirii industriei aeronautice în contextul pandemiei de COVID-19, operarea acestor avioane fiind pur și simplu mult prea scumpă în condițiile în care cererea este în continuare mult sub nivelul de anul trecut.

În aceste condiții, BA va folosi aparate widebody moderne, ce vin cu un consum de combustibil considerabil mai mic față de vechile 747.

”Cu multă tristețe confirmăm propunerea de retragere din serviciu a flotei de 747 cu efect imediat. Este improbabil ca magnifica regina a cerului să mai opereze zboruri comerciale pentru BA din cauza scăderii cererii pentru călătorii provocată de pandemia de COVID-19.

Aceste avioane vor avea întotdeauna un loc special în inimile noastre, însă ne îndreptăm spre viitor și vom opera mai multe zboruri cu aparatele moderne și economice de tipul A350 sau B787”, a transmis operatorul britanic pentru Flightglobal.

Înainte ca industria aero să fie pusă la pământ de noul coronavirus, planurile British Airways vizau retragerea din serviciu a reginei în anul 2024.

30 de avioane Boeing 747-400 se află în prezent în flota BA.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x