Bulgaria cumpără 6 elicoptere AW109 de la Leonardo

Read Time:53 Second

Ministerul Sănătății din Bulgaria a semnat un contract privind achiziția a 6 elicoptere pentru intervenții aeromedicale cu italienii de la Leonardo Spa.

Acordul a fost parafat pe 27 martie și prevede livrarea primului aparat chiar în acest an.

Discuțiile dintre cele două părți au fost unele destul de intense, iar italienii au acceptat chiar o reducere a costului propus inițial pentru a câștiga acest contract.

Pentru implementarea acestui program, specialiști ai Leonardo au ajuns deja în Bulgaria pentru a inspecta facilitățile deja existente și a recomanda noi investiții în infrastructura necesară operării elicopterelor.

Calendarul de livrări prevede transferul primului aparat până la data de 15 decembrie 2023, urmând ca celelalte 5 elicoptere să fie livrate în perioada 2024-2026, câte două bucăți în 2024 și 2025, iar ultimul în 2026.

Elicopterele AW109 vor costa peste 58 de milioane de euro, iar cea mai mare parte a costului va fi acoperit de fonduri europene.

Opțiunea pentru AW109 nu este chiar neașteptată în condițiile în care Poliția de Frontieră din țara vecină folosește 3 asemenea elicoptere de un deceniu.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Finlanda va adera la NATO
Next post Prima alarmă pentru F-urile 16 portugheze în Lituania
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x