Ce știm despre avionul înmatriculat în România care s-a prăbușit duminică în Milano

Read Time:1 Minute, 28 Second

Așa cum probabil ați aflat deja, un avion înmatriculat în România și pilotat de un cetățean român s-a prăbușit duminică în apropierea aeroportului Linate, din Milano.

Avionul, un Pilatus PC-12 înmatriculat YR-PDV a căzut peste o clădire la scurt timp după decolarea de pe Linate, iar cele 8 persoane aflate la bord și-au pierdut viețile. Din fericire, în clădire nu se aflau alți oameni, astfel că o tragedie și mai mare a fost evitată.

Hai să vedem ce știm despre acest accident.

În primul rând, am observat că s-a folosit intens sintagma ”avion privat”, dar nu pentru a sublinia că aparatul nu era deținut de statul român, ci pentru a transmite că era vorba despre unul de mici dimensiuni.

Ca să ne lămurim, cam toate avioanele înregistrate în România sunt private. Sunt deținute de companii private, deci private. Fie că vorbim despre un Savannah zburat de agrement o dată pe lună sau de cel mai nou 737 Max al Blue Air. Deci sunt avioane private toate.

Revenind la accident, aparatul a decolat de pe aeroportul Linate la ora locală 13:04 cu detinația Olbia, Sardinia.

Pilotul, miliardarul Dan Petrescu, nu a declarat urgență, însă din manevrele pe care le-a efectuat se presupune că a încercat să revină pe pista aeroportului milanez.

Autoritățile italiene au demarat o anchetă și au anunțat recuperarea cutiei negre a aparatului, care speră să le ofere indicii importante cu privire la cauzele tragediei.

Din relatările martorilor, redate în presa locală, se pare că Pilatusul s-a prăbușit având viteză apreciabilă și motorul în flăcări, ceea ce îi duce pe mulți la ipoteza unei probleme apărută la propulsorul Pratt & Whitney. Dar este doar o ipoteză, cauzele reale urmând a fi deslușite de anchetă.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post 5 ani de F-16 în România
Next post F-35A a finalizat o etapă importantă din certificarea nucleară
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x