Cel mai mare avion de transport din lume este folosit în lupta contra COVID-19 | VIDEO

Cel mai mare avion de transport din lume, Antonov An-225 Mriya, este folosit în lupta contra COVID-19, intrând în rolul de ”cărăuș” de echipamente medicale.

Proaspăt reparat și modernizat, uriașul An-225 a fost trimis într-un prim zbor comercial.

Mriya a decolat din Kiev în data de 11 aprilie și a ajuns în China, la Tianjin, acolo unde este încărcat cu echipamente medicale.

În perioada următoare, cel mai mare avion de transport din lume va efectua mai multe zboruri între China și diferite destinații din Europa pentru a aduce echipamentele necesare în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Antonov Airlines folosește alte cinci An-124-100 Ruslan pentru misiuni similare în cadrul programului SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) al NATO.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ion Valcu

Asta e un avion ce poate cara pana la 300t incarcatura in cala.
Am mai auzit de el carand in regim de urgenta pneuri pentru basculantele acelea enorme de cariera CAT, pentru sud africani. E pt transport specializat in purul sens al cuvantului.

Emil

E putin fortat spus cel mai mare avion din lume. Desi intradevar asa este, AN225 nu a fost creat ca atare ci este de fapt un AN124 pus pe steroizi. A fost modificat un AN124 pentru a putea fi transportata vechea naveta spatiala rusa. Pt mine cel mai mare este totusi AN124, avion produs in serie.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x