Chinezii au transformat An-2 în dronă și îl folosesc la zboruri comerciale

Read Time:1 Minute, 29 Second

Chinezii au transformat unul dintre cele mai cunoscute și, în același timp, vechi avioane, bătrânul Antonov An-2, în dronă, iar de curând l-au testat în zboruri comerciale.

Concret, specialiștii din cadrul Academiei de Tehnologie Electronică Aerospațială au luat versiunea indigenă a lui An-2, denumită Shifei Y5B, și au transformat-o în cea mai mare dronă cu aripă fixă din lume la momentul dezvoltării proiectului, acum 6 ani.

De atunci lucrurile au evoluat și, recent, drona de An-2 a efectuat un prim zbor comercial important, conform China Daily.

Concret, drona a transportat 455 de kilograme de semințe din orașul Haikou, provincia Hainan, către Zhuhai, din provincia Guangdong în cadrul unui zbor ce a durat mai puțin de 3 ore și care a reprezentat o premieră, prima dată când o dronă folosită în zboruri cargo comerciale traversează un sector de mare.

În mod normal, încărcătura ar fi fost transportată pe cale rutieră și întregul drum ar fi durat peste 12 ore, astfel că economia este una semnificativă.

Drona de An-2 poate zbura pe distanțe de până la 1,200 de kilometri și poate rămâne în aer aproape 8 ore, în timp ce sarcina utilă maximă este de 1,5 tone. FP-98 este echipată cu o plartformă integrată de management de ultimă generație, ce permite efectuarea acestor zboruri în condiții de siguranță.

De asemenea, drona de An-2 este proiectată pentru a zbura atât ziua cât și noaptea, dar și în condiții meteo dificile, precum ploaie, ceață sau vânt, și în temperaturi cuprinse între -40 grade Celsius și +55 grade Celsius

Masa maximă la decolare a droneu este de 5,25 tone, plafonul de serviciu este de 4,500 de metri, iar viteza de croazieră este de aproximativ 180 de kilometri pe oră.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Zboruri charter București – Ras Al Khaimah din decembrie 2024
Next post Airshow-uri în România în 2024