Companii din Turcia vor construi metroul spre Aeroportul Otopeni

Read Time:1 Minute, 51 Second

Magistrala 6 a metroului bucureștean, care va face legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, va fi construită de firme din Turcia.

Cele 12 stații noi, care se vor întinde pe distanța de 14,2 kilometri, au fost împărțite în două loturi de câte 6 stații, ambele fiind atribuite unor companii turce.

Dacă Lotul 1.1 al magistralei a fost atribuit companiei Alsim Arako, care va începe lucrările în luna mai, sau cel puțin așa ar trebui, Lotul 1.2, cel care duce metroul de la Complexul Comercial Băneasa la aeroport va fi construit de asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet S.A.

”Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare și execuție lucrări structură de rezistență pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”, pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – preț”.  Câștigătorul procedurii de atribuire este Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA. Informarea privind rezultatul procedurii de atribuire a fost transmisă astăzi, 28.02.2023, ora 14.30 în Sistemul de Achiziții Publice (SEAP). 

Valoarea contractului este de 1.278.415.271,87 lei, fără TVA. Sursele de finanțare ale contractului sunt asigurate de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA. Durata estimată a contractului este de 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere. Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni al Magistralei 6 are următorii indicatori tehnici: 7,6 km, 6 stații (cu următoarele denumiri: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni) și va completa lucrările pentru realizarea întregii linii de metrou care face legătura dintre stația de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni. Proiectul Magistrala 6 “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă” cu o lungime totală de 14,2 km și 12 stații de metrou contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale și îmbunătățirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere și a poluării aerului, fiind un proiect de utilitate publică de interes național”, se arată în comunicatul Metrorex. 

Magistrala 6 a metroului bucureștean ar urma să aibă o lungime totală de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cutremurul

Sunt aceleași companii de încredere care au construit și blocurile din Turcia care s-au prăbușit la cutremur?

Lucian

Mai mult ca sigur! Vai de noi dacă ne construiesc și ne înarmează turcii!…

Previous post Ce se întâmplă în Transnistria?
Next post Adevărul e cea mai importantă formă de respect
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x