Cursele aeriene pe distanțe lungi, responsabile de jumătate din emisiile de CO2

Cursele aeriene pe distanțe mai mari de 4,000 de kilometri, așa-numitele lung-curier, sunt responsabile pentru mai bine de jumătate de emisiile de CO2 estimate de Eurocontrol pentru anul 2020.

De notat este că aceste curse înseamnă doar puțin peste 6% din totalul celor ce au avut ca punct de plecare un aeroport european!

Procentual, cursele de peste 4,000 de kilometri însumează 6,2% din total și sunt responsabile pentru 51,9% din emisii. Urmează cele pe distanțe medii, între 1,500 și 4,000 de kilometri, cu 19,6% din total și 23,2% din emisii. Cele scurte sunt cele mai prietenoase cu mediul.

Cursele pe distanțe între 500 și 1,500 de kilometri au reprezentat 43,6% din totalul celor înregistrate de Eurocontrol și au contribuit cu 20,6% din emisii, iar cele pe distanțe de până în 500 de kilometri au reprezentat 30,6% din total, contribuind cu numai 4,3% la capitolul emisii totale de CO2 ale sectorului aviatic european.

Foto: Eurocontrol via Flightglobal

De aceea, Eurocontrol atrage atenția că dezvoltarea propulsoarelor electrice, ce vor fi viabile cel puțin în primă fază pentru aceste rute pe distanțe scurte, va avea o contribuție minoră la reducerea nivelului de poluare.

În raportul forului european se precizează că o creștere a SAF – sustainable aviation fuel – la 10% din totalul combustibilului folosit pe cursele lungi ar avea un impact mult mai mare asupra protejării mediului decât reducerea cu 100% a emisiilor de pe rutele scurte.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

Ceva imi da cu virgula. Adica atigerea plafonului de croaziera nu are prea mare valoare in contributia de CO2?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x