Cursele aeriene pe distanțe lungi, responsabile de jumătate din emisiile de CO2

Read Time:1 Minute, 15 Second

Cursele aeriene pe distanțe mai mari de 4,000 de kilometri, așa-numitele lung-curier, sunt responsabile pentru mai bine de jumătate de emisiile de CO2 estimate de Eurocontrol pentru anul 2020.

De notat este că aceste curse înseamnă doar puțin peste 6% din totalul celor ce au avut ca punct de plecare un aeroport european!

Procentual, cursele de peste 4,000 de kilometri însumează 6,2% din total și sunt responsabile pentru 51,9% din emisii. Urmează cele pe distanțe medii, între 1,500 și 4,000 de kilometri, cu 19,6% din total și 23,2% din emisii. Cele scurte sunt cele mai prietenoase cu mediul.

Cursele pe distanțe între 500 și 1,500 de kilometri au reprezentat 43,6% din totalul celor înregistrate de Eurocontrol și au contribuit cu 20,6% din emisii, iar cele pe distanțe de până în 500 de kilometri au reprezentat 30,6% din total, contribuind cu numai 4,3% la capitolul emisii totale de CO2 ale sectorului aviatic european.

Foto: Eurocontrol via Flightglobal

De aceea, Eurocontrol atrage atenția că dezvoltarea propulsoarelor electrice, ce vor fi viabile cel puțin în primă fază pentru aceste rute pe distanțe scurte, va avea o contribuție minoră la reducerea nivelului de poluare.

În raportul forului european se precizează că o creștere a SAF – sustainable aviation fuel – la 10% din totalul combustibilului folosit pe cursele lungi ar avea un impact mult mai mare asupra protejării mediului decât reducerea cu 100% a emisiilor de pe rutele scurte.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

Ceva imi da cu virgula. Adica atigerea plafonului de croaziera nu are prea mare valoare in contributia de CO2?

Previous post Cehii au reușit să vândă avioane L-39NG în Vietnam
Next post Show of force israelian: 3,000 de ținte lovite în 24 de ore
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x