IAR-823 revitalizat de Aeroclubul României, foarte aproape de primul zbor

Read Time:1 Minute, 0 Second

Avionul IAR-823 revitalizat și modernizat de Aeroclubul României a primit toate documentele necesare pentru a putea reveni la zbor.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României, a anunțat că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis recent actele care au ținut aparatul la sol în ultimele săptămâni.

”După ani de muncă, ce a presupus completarea întregii documentații, achiziția pieselor de schimb, revitalizarea integrală a aeronavei și modernizarea bordului, primul avion IAR-823 a primit actele care îi permit să zboare, acestea fiind emise de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, conform legislației aplicabile.

Urmeaza testele in zbor ale lui YR-IAR.”

După emiterea Certificatului de înmatriculare și a permisului de zbor național de către AACR, avionul IAR-823 va efectua primul zbor în perioada imediat următoare.

78 de aparate IAR-823 au fost construite în România, la Brașov, în perioada 1974-1983.

Folosite pentru școlarizarea piloților militari români, avioanele IAR-823 au fost retrase din serviciu la jumătatea anilor 90, fiind înlocuite cu mai economicele IAK-52, produse sub licență la Aerostar Bacău.

12 aparate IAR-823 au fost exportate în anii 80 în Angola, acolo unde Forțele Aeriene Române au susținut o amplă misiune de înființare a școlii militare de aviație a Forțelor Aeriene.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “IAR-823 revitalizat de Aeroclubul României, foarte aproape de primul zbor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Incident minor cu un avion C-27J Spartan al Forțelor Aeriene Române
Next post Reacția MApN după atacurile rusești de la granița României