Iata cum ar putea arata avionul de pasageri al viitorului

Avionul de pasageri al viitorului ar putea avea o forma complet diferita fata de aeronavele cu care suntem obisnuiti in prezent, totul pentru a deveni inca si mai eficient.

Universitatea Tehnologica Delft (TU Delft), prin Facultatea de Inginerie Aerospatiala, a dezvoltat un concept care a atras sprijinul gigantului KLM.

In esenta, conceptul olandez denumit Flying-V ne propune un avion al carui fuselaj dublu, in forma literei V, urmeaza linia aripilor, ceea ce ar trebui sa il faca sa fie mult mai eficient decat avioanele actuale, comparatia fiind cu cel mai nou produs Airbus, A350.

Acest concept isi propune sa aduca un plus de eficienta in aviatia comerciala, inginerii olandezi spunand ca Flying-V ar putea consuma cu 20% mai putin combustibil decat A350 zburand pe aceeasi distanta, avand la bord acelasi numar de pasageri si acelasi volum de marfa.

Trebuie sa subliniez ca e vorba doar de un concept, tinta fiind aceea de a realiza, pana la finalul anului, o macheta la scara redusa si o sectiune de fuselaj la scara 1:1.

Daca acest concept se va materializa vreodata intr-un prototip nu stie nimeni, insa sansele sunt mici, iar cele de a intra in productie, asa cum am vazut ca se mai scrie, sunt infime.

4
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mig-21_LanceRalbert Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
albert
Guest
albert

Ce este sigur,va fi depasita configuratia actuala de cilindru rotunjit la capete.La avioanele mici,o incercare din Cehia:
https://partners.kiwi.com/kiwi-com-invests-zuri-futuristic-autonomous-aircraft/

Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

Se zice ca zboara asa cum arata, in cazul de fata oribil. Avem nevoie de instabilitate aerodinamica in aviatia civila? Parerea mea este ca nu. Nevoia asta de a veni in permanenta cu ceva nou a dus intr-adevar la progres dar de cele mai multe ori s-au cheltuit enorm de multi bani pe tot felul de prototipuri ce nu aveau cum sa fie sortite decat esecului. Cred ca s-au pierdut mai multi bani pe esecuri decat au reusit sa economiseasca din variantele extrem de putine atinse de succes. Problema este ca sunt extrem de uimit cum de nu-si dau seama… Read more »

albert
Guest
albert

Fomatul in V este o ciorba veche reincalzita.:Handley-Page HP 117.Lumea totusi cauta.Foarte recent,francezii:http://www.bee-plane.com/#/trl1/3966110

Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

@albert. nu are nimic in comun avionasul ceh cu avionul de pasageri “al viitorului”. la ultimul cred ca s-a dorit conceptul de aripa zburatoare ceea ce nu se aplica la cel ceh care are la baza tot clasicul cilindru, ca fuselaj. configuratia avionasului ceh este tot clasica, desi atipica, ceva in genul asta:

https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBD_enRO717RO717&biw=1920&bih=969&tbm=isch&sa=1&ei=dpz3XIf0LauZ1fAP4YmVIA&q=Cessna+O-2+Skymaster&oq=Cessna+O-2+Skymaster&gs_l=img.3..0i19l2.12273.12273..12560…0.0..0.74.74.1……0….2j1..gws-wiz-img.zJ27ggBv_gQ