IATA nu vrea distanțare socială în avioane

Read Time:48 Second

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni – International Air Transport Association (IATA) – se opune măsurilor de distanțare socială la bordul avioanelor discutate în această perioadă.

În schimb, IATA susține obligativitatea purtării măștilor de protecție pe față atât de membri echipajelor, cât și de pasageri. De altfel, această măsură este deja implementată de tot mai mulți operatori aerieni.

”Sunt probe care sugerează că riscul de transmitere a virusului la bordul avioanelor este mic. Purtarea măștilor de către pasageri și echipaje va diminua și mai mult acest risc mic, evitând însă o creștere dramatică a costurilor călătoriei cu avionul dacă s-ar impune distanțarea socială.”

Alte măsuri de protecție propuse sunt scanarea temperaturii pentru pasageri și toți cei care intră în contact cu aceștia, îmbarcare și debarcare cu minim contact, limitarea mișcării la bordul avioanelor, curățare și decontaminare frecventă a avioanelor sau simplificarea cateringului pentru a reduce interacțiunea dintre echipaj și pasageri.

Te invităm să asculți și podcastul nostru pe această temă:

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Rusia lucrează la următoarea generație de avioane MiG
Next post Aeroportul Suceava anunță reluarea zborurilor din 16 mai
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x