Noi probleme pentru avioanele 737 MAX. 16 operatori sunt afectați, aparent nu și Blue Air

Avioanele 737 MAX produse de gigantul Boeing au o nouă problemă tehnică, de această dată la sistemul electric.

Compania americană a transmis o notificare către 16 companii aeriene ce utilizează MAX-uri cu privire la această problemă. Blue Air, singurul operator român ce are în serviciu aparate 737 MAX spune că nu a fost anunțat cu privire la aceste neajunsuri.

”Boeing a notificat 16 operatori aerieni să rezolve o păotențială problemă electrică sesizată într-un grup specific de aparate 737 MAX înainte de a le folosi pentru zboruri comerciale”, a transmis compania.

Ce înseamnă asta mai exact? Potrivit celor de la CNN, este vorba despre o componentă a sistemului electric care nu este împământată corect, ceea ce ar putea provoca în cazuri extreme incidente serioase.

De asemenea, Bloombers scrie, citând surse apropiate ciclului de producție, că 450 de aparate din familia MAX ar avea această problemă, 90 dintre ele fiind și livrate către clienți.

Din fericire, Blue Air, care operează deja zboruri comerciale cu un 737 MAX (YR-MXA), spune că nu a primit nicio notificare din partea Boeing, semn că avionul lor nu este afectat de această problemă.

Ca măsură de siguranță, MXA nu va mai fi utilizat în zboruri comerciale până când producătorul nu va comunica ferm faptul că nu sunt probleme.

“Nu am primit nici o notificare formală de la Boeing în acest sens și nu știm dacă avionul nostru face parte din seria afectată sau nu. În acest weekend avionul nostru YR-MXA nu era planificat să execute zboruri comerciale, fiind programate sesiuni de familiarizare pentru echipajele de zbor și mentenanță. Din rațiuni de supraprecauție, nu vom opera nici un zbor comercial înainte de a primi avizul de la Boeing” a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air, pentru BoardingPass.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x