Operatorul aerian Germania a intrat in faliment

Operatorul aerian Germania a intrat in faliment si si-a incetat operatiunile in noaptea de 4 spre 5 februarie.

Fondata in 1978 ca si companie aeriana pentru zboruri charter, Germania s-a dezvoltat destul de frumos si a reusit sa isi gaseasca un loc pe piata.

Problemele au aparut insa in ultimii ani, planurile conducerii fiind in contradictie cu realitatea din piata. S-a incercat inclusiv solicitarea unui ajutor guvernamental pe modelul Air Berlin, insa cererea a fost respinsa.

Fara bani si fara perspective care sa incante vreun investitor, Germania si-a declarat falimentul si va intra in lichidare.

De notat sunt doua chestii. Germania era compania ce asigura legatura zilnica intre fabricile Airbus de la Toulouse si Hamburg, iar gigantul european se afla intr-o situatie delicata acum pentru ca sunt 400 de angajati ce foloseau cursele in interes de serviciu in fiecare zi.

A doua este ca Germania continua sa existe prin doua subsidiare: Germania Flug, companie inregistrata in Elvetia ce opereaza zboruri sub brandul HolidayJet, si Bulgarian Eagle, companie inregistrata in Bulgaria ce ofera servicii ACMI, inchiriere temporara a aeronavelor operatorilor ce au nevoie de acestea in diverse situatii.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of