Otopeni, dezastru asteptand sa se intample?

Read Time:1 Minute, 48 Second

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca infrastructura a ramas mult de tot in urma afluxului de pasageri la Aeroportul Otopeni, cel mai mare din tara, incidentele tot mai dese avertizand parca asupra unui dezastru ce pare iminent.

Cel mai recent dintre aceste incidente s-a petrecut in urma cu nici 24 de ore, cand pasagerii adusi in terminal cu autobuzele s-au inghesuit pe singura scara rulanta si putin a lipsit sa nu se intample ceva grav.

„Astazi am trait momente de panica la scarile rulante de la intrarea in cladirea aeroportului, inspre verificarea de pasapoarte. Sunt doua scari rulante cu un spatiu mic intre ele. Ei bine, spatiul acela mic era deja plin, iar cei ce urcau pe prima scara rulanta pur si simplu veneau unii peste altii ca nu aveau loc.  Am reusit cumva sa ma dau in partea stanga a scarii si am asteptat.  Nu era absolut niciun angajat al aeroportului acolo.
Am filmat cateva secunde. Dupa jumatate de ora inca tremur cand ma gandesc. Aeroportul International Henri Coanda, ce faceti in aceasta privinta?  Macar opriti scarile alea rulante, sa poata urca lumea normal si sa se poata opri daca e prea plin”, este mesajul Madalinei Talpau, cea care a filmat scenele incredibile de la Otopeni.

Atunci cand un avion aterizeaza pe Aeroportul Otopeni sunt doua optiuni: fie este tras la terminal si pasagerii sunt debarcati prin burduf, fie este tras pe una dintre platforme, iar pasagerii ajung la terminal cu autobuzele firmelor ce opereaza acolo.

Daca se intampla ca pasagerii sa fie debarcati pe platforma si transportati cu autobuzul, accesul spre zona de control documente se face pe o scara rulanta ingusta sau cu ajutorul lifturilor de capacitate mica. Scara rulanta este formata din doua elemente foarte apropiate intre ele, iar de regula afluxul mare de oameni face ca in zona intermediara sa se creeze imbulzeala, asa cum se vede si in imagini.

Pana in momentul de fata nu a aparut nicio solutie macar teoretica de a rezolva aceasta problema ce poate deveni tragica, scara rulanta fiind arhi insuficienta pentru pasagerii ce sunt nevoiti sa o utilizeze.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mike

Nu stiu cine a fost „arhitectul” care a conceput traseul pe care trebuie sa-l urmeze oamenii adusi cu autobuzul de la avioane, dar „gandirea” a fost facuta cu picioarele de cineva care nu are nici o legatura cu meseria de arhitect. Am fost in situatia sa trec si eu pe acolo si mi se pare o mare tampenie modul in care este conceput accesul..

Buni

Ce să facă ? Își trag partea, își iau „dreptul”, ce să facă altceva ? Astia-s Bucureștii

psycho

la fel metroul ,bombă amorsată care ăsteaptă declicul.

Jap

Fără metrou,erați morți în București. Nimeni nu s-a așteptat atunci la un așa de mare nr de pasageri. Ar trebui să fie la fiecare stație,cîte o statuie a lui Ceaușescu și să băgați mătănii ca N. Coreenii,în semn de mulțumire,că la făcut.

beam_rider

In urma cu nu prea mult timp, Vlad Stoicescu (expertul in strategie de dezvoltare al CNAB) spunea ca nu este necesara extinderea terminalului aeroportului Otopeni, pentru ca este la 70% din capacitate.
Probabil ca dl. Stoicescu nu prea a ajuns la aeroport cu cursele de la miezul noptii, nu a trebuit sa stea la coada la cele doua toalete (nu prea curate) de la “Sosiri” si nici nu a asteptat ore intregi la coada , pentru a comanda un taxi (autobuzele circula foarte rar noaptea si doar pana in centrul orasului).

Mihai

Nu vreti mai bine sa daramati Otopeniul ala si sa contruiti unul noi, proiectat de un arhitect strain? Am venit la mijlocul lui August, cu Tarom (care cica are hub pe OTP) si pune avionul rampa cu toata care erau libere burdufurile. Asteptam autobuzul, un Mercedes model 1990 cu miros specific si inevitabilele scaune tapitate (low-floor nu era inca inventat). Ne duce in aeroport desi asteptam vre-o 3 min sa se dea un Duster parcat fix in usile de intrare. Lumea o ia incet pe scari, apoi ajunge la cele rulante, unde un nene ne indeamna catre lifturi. Pt ca… Read more »

Previous post Romania cumpara patru elicoptere usoare de la Airbus pentru misiuni aeromedicale
Next post Air France renunta la Airbus A380
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x