Pentru ca Boeing nu ia o decizie, avioanele 737 MAX 8 sunt oprite de la zbor de operatori si autoritati

Pentru ca cei de la Boeing nu iau vreo decizie in privinta avioanelor 737 MAX 8 dupa cele doua catastrofe aeriene produse la mai putin de jumatate de an distanta, operatorii si autoritatile aeronautice au luat decizia de a consemna la sol acest tip de aparat.

Pana marti, 12 martie, nu mai putin de 24 de operatori aerieni au luat decizia de a opri de la zbor avioanele Boeing 737 MAX 8. Hotararile au fost luate voluntar sau ca urmare a unor decizii venite de la autoritatile civile, asa cum este cazul Chinei, de exemplu, acolo unde aproape 100 de aparate sunt la sol.

Companii precum China Southern Airlines, Gol, Aeromexico, Aerolineas Argentina, Lion Air, Garuda, SilkAir au oprit aparatele MAX 8 de la zbor.

Autoritatile aeronautice civile din Singapore sau China, asa cum va spuneam, au interzis zborurile cu 737 MAX.

Interdictiile au ajuns si in Europa, acolo unde autoritatea civila aeronautica din Marea Britanie a interzis toate zborurile cu 737 MAX in spatiul aerian al regatului.

Pe de alta parte, peste Ocean nu se pune momentan problema opririi de la zbor a avioanelor Boeing, FAA spunand ca nu exista suficient de multe probe ca modelul in cauza are probleme care sa impuna o astfel de decizie.

Sub presiune, Boieng lucreaza la modificarea softului folosit pe 737 MAX pentru a elimina unele dintre problemele scoase in evidenta in ultimele luni.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mosu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mosu
Guest
Mosu

Grea poveste…..mai cumparam MAX8? Sau vom astepta MAX9???