Premierul a trimis Corpul de Control la Tarom. Se verifica vanzarea celor doua avioane Airbus

Guvernul Romaniei a anuntat, luni, premierul a decis trimiterea Corpului de Control la Compania Nationala Tarom.

Printre documentele pe care le vor verifica inspectorii sunt si cele referitoare la vanzarea celor doua aeronave Airbus A310, operatiune ce a avut loc anul trecut.

“Din dispoziția premierului Viorica Dăncilă, Corpul de control al prim-ministrului a declanșat astăzi o acțiune de control la Compania Națională de Transporturi Aeriene – TAROM S.A.

Obiectivele acțiunii de control constau în verificarea respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.

La finalul verificărilor, concluziile vor fi prezentate prim-ministrului Guvernului României și, după caz, vor fi comunicate instituțiilor abilitate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.”

La finalul lui iunie 2018, Tarom reusea sa scape de cele doua avioane Airbus A310 pe cale le scosese din serviciu, aparatele fiind vandute companiei Armenia Airways Aircompany.

Operatorul national a incasat 5,48 milioane de dolari pentru avioane.

11
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Mig-21_LanceRLanceRT-RexalbertEdiG Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nlg
Guest
nlg

Bine ca au scapat de ele, nu prea se mai astepta nimeni sa mai scoata ceva de pe urma lor.

EdiG
Guest
EdiG

Probabil destepta de Dancila crede contrariul…..

albert
Guest
albert

Si ce primire faustuoasa au avut aceste avioane la venirea lor,parca li s-a dat si supranume.Explicabil, daca ne aducem aminte de atmosfera saracacioasa anilor “90.

T-Rex
Guest
T-Rex

Mergeti, pe linkul asta https://www.globalair.com/ si vedeti cat costa avioanele SH inclusive de pasageri si apoi comentati. Furt curat la TAROM. Ca doar de-aia sunt inruditi intre ei acolo, sa poata fura mai bine. E mafia Tarom. Ar trebui privatizat chiar daca statul pierde bani din privatizare. S-ar castiga pe termen lung in schimb.

nlg
Guest
nlg

Nu uitati ca A310 trebuiau trecute prin revizie generala ori asta costa destul de mult. Plus faptul ca au un consum destul de mare de combustibil.