Rusia nu poate vinde avioane Iranului din cauza sanctiunilor americane

Planul rusilor de a prelua o buna parte a necesitatilor Iranului in privinta avioanelor civile nu va putea fi pus in aplicare din cauza sanctiunilor americane, aceleasi care impiedica derularea contractelor cu Boeing si Airbus.

Rusii intentionau sa propuna companiilor iraniene aparatul Suhoi Superjet 100, insa nu le va fi deloc usor sa il exporte. Si asta pentru ca pana la 15% dintre componentele lui sunt occidentale.

“Este imposibil sa exporti aceste avioane fara licenta Departamentului de Stat american. Rusii ar putea vinde aparatele Suhoi fara licenta americana numai daca vor schimba componentele.

Dupa reimpunerea sanctiunilor au fost discutii cu partea chineza pentru achizitia de avioane din aceasta tara. Insa aparatele chinezesti nu sunt inca realizate si nu sunt inca o optiune pentru companiile aeriene iraniene”, a declarat Maqsoud Asadi Samani, secretarul Asociatiei Companiilor Aeriene din Iran.

Se pare ca singura optiune pe care iranienii o au in momentul de fata este aceea de a cumpara avioane de pe piata second hand, asa cum au facut si pana acum.

De asemenea, sunt sanse mari ca liniile aeriene din aceasta tara sa devina clienti pentru Comac C919, aparatul dezvoltat in prezent de China.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

La ora actuală persanii stau pe un munte de petrol,gaze și lovele,pe care vor s-ăl schimbe pe tehnologie. Singuri care nu au acces la “munte”,sînt gringo și evreii,care amenință pe toată lumea. Pînă la urmă își vor lua avioanele pe care le vor,e o problemă de timp.